Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ανοικτές οι εκκλησίες το Πάσχα - Τι θα γίνει με τις λειτουργίες;

Αναμένεται νέα απόφαση

6 Απριλίου 2020 16:50
Κορωνοϊός: Ανοικτές οι εκκλησίες το Πάσχα - Τι θα γίνει με τις λειτουργίες;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εκκλησίες το Πάσχα θα είναι ανοιχτές αλλά οι λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Ποια η απόφαση της κυβέρνησης για το πόσοι θα επιτρέπεται να είναι σε κάθε εκκλησία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας και ίσως νωρίς το απόγευμα, θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχει πολύ αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία των εκκλησιών το οποίο θα ορίζει ότι σε κάθε εκκλησία που θα γίνεται λειτουργία θα υπάρχουν μόνο 4 άτομα. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας.

Μάλιστα εχθές οι πιστοί μαζεύτηκαν έξω από εκκλησία για να κοινωνήσουν μετά από πρόσκληση του ιερέα, για αυτό και είναι αναγκαίο να μπουν κάποια επιπλέον όρια για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

«Όπως πέθαναν οι Άγιοι, θα πεθάνουμε και εμείς», φώναζε πιστός έξω από Εκκλησία - «Όργανα του Αντίχριστου» οι αστυνομικοί που πήγαν να τους ελέγξουν (Video)

Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πιστοί για το κλείσιμο των εκκλησιών, λόγω του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, ημέρα Χαιρετισμών, έξω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα.

«Όπως πέθαναν οι Άγιοι θα πεθάνουμε και εμείς», ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να λέει ένας από τους συγκεντρωμένους, κρατώντας σταυρό στο χέρι, με έναν άλλον να λέει πως «ζει ο θεός των δυνάμεων», για να ψάλουν όλοι μαζί στη συνέχεια το «Πάτερ Ημών».

Άλλοι φωνάζουν «κάτω τα χέρια από τις εκκλησίες» και «όχι απαγόρευση στον οίκου του Θεού», ενώ είναι χαρακτηριστικό, πως μόλις φτάνουν αστυνομικοί στην περιοχή, κάποιος ακούγεται να λέει: «Όλη η Μασονία, όλοι οι αντίχριστοι, τα όργανα του Αντίχριστου».

Aσύλληπτο περιστατικό εν μέσω κορωνοϊού: Μεθυσμένοι νεαροί έφτυσαν αστυνομικούς - Σε προληπτική καραντίνα οι αστυνομικοί (Video)

Ένα ασύλληπτο περιστατικό εν μέσω καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού σημειώθηκε στην Ξάνθη, στον δήμο Τοπείρου, με πρωταγωνιστές 4-5 μεθυσμένους νεαρούς. Ενώ, σκηνές που αν μη τι άλλο δείχνουν πως ορισμένοι συμπολίτες μας δεν «βάζουν μυαλό» με τίποτα εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα έξω από την εκκλησία Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι νεαροί σε κατάσταση μέθης, βραδινές ώρες, πέρασαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς να δείξουν βεβαίωση μετακίνησης και για ποιο λόγο κυκλοφορούσαν, εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο και αντιστάθηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό έφτυσαν τους αστυνομικούς, θέτοντας-φυσικά- σε κίνδυνο την υγεία τους, σε περίπτωση που οι δράστες ήταν φορείς του κορωνοίού! Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα τέθηκαν και σε προληπτική καραντίνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share