Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός - Κύπρος - Κρούσμα στην φρουρά ΠτΔ

Συναγερμός

6 Απριλίου 2020 16:26
Κορωνοϊός - Κύπρος - Κρούσμα στην φρουρά ΠτΔ
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συναγερμός στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου μετά το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε μέλος της Προεδρικής Φρουράς με αποτέλεσμα το Σάββατο να υποβληθούν σε τεστ όλα τα μέλη της φρουράς του Προέδρου αλλά και ο ίδιος ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του.

Στην Κύπρο χθες σημειώθηκαν 39 νέα κρούσματα του ιού, και αναμένονται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Κορωνοϊός: Πως θα καταφέρει η Ισπανία να ξεφύγει από τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό

Η Ισπανία δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι σχεδιάζει να διευρύνει τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να περιλάβει και ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, ως πρώτο βήμα προς μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την παγκόσμια πανδημία.

Όπως και στη χειρότερο πληγείσα Ιταλία, η Ισπανία έχει δει τον ρυθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων να επιβραδύνεται τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την ελπίδα ότι το 'πικ' (η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού) έχει περάσει.

«Ετοιμαζόμαστε για μια αποκλιμάκωση για την οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι μολυσμένος ώστε να μπορούμε να άρουμε σταδιακά τα μέτρα περιορισμού των Ισπανών πολιτών», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3.

Αν και μέχρι τώρα μόνο εκείνοι που έχουν μολυνθεί ή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν υποβληθεί σε τεστ, τώρα οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στον ευρύτερο πληθυσμό προκειμένου να εντοπίσουν φορείς που μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα, είπε ο Γκονθάλεθ.

Την διεύρυνση των τεστ λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Ισπανία, προκειμένου να άρει σταδιακά τα μέτρα περιορισμού
Ισπανικές εταιρίες κατασκευάζουν 240.000 κιτ τεστ την εβδομάδα και ενισχύουν την ικανότητά τους, δήλωσε η υπουργός ενώ εξοπλισμός έρχεται επίσης από το εξωτερικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share