Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρήνος στο χώρο της μόδας - Πέθανε θρυλικός φωτογράφος των σταρ (photo)

Θλίψη!

6 Απριλίου 2020 15:54
Θρήνος στο χώρο της μόδας - Πέθανε θρυλικός φωτογράφος των σταρ (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ στο χώρο της μόδας καθώς πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο θρυλικός φωτογράφος Βίκτορ Σκρεμπνέσκι, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ενώ, ένα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής οικογένειας χτυπήθηκε θανάσιμα από τον κορωνοϊό.

Στην 70ετή καριέρα του, ο Αμερικανός φωτογράφος συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Μπέτι Ντέιβις, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ντέιβιντι Μπόουι, Ντένις Χόπερ, Σίντι Κρόφορντ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Φώτιζε τις γραμμές και τις καμπύλες του προσώπου σαν διευθυντής φωτογραφίας της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Γεννημένος το 1929 στο Σικάγο, από γονείς πολωνικής και ρωσικής καταγωγής, ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι φοίτησε στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις. Ξεκίνησε από τη ζωγραφική και τη γλυπτική προτού κάνει τη μετάβαση στη φωτογραφία.

Έδειξε κάποιες από τις φωτογραφίες του στον φωτογραφίες Χάρι Καλάχαν, ο οποίος τον προέτρεψε να επισκεφτεί εκδότες περιοδικών στη Νέα Υόρκη. «Δεν ήταν δική μου απόφαση να στραφώ στη φωτογραφία, απλά συνέβη. Η φωτογραφία ήταν κάτι που ερωτεύτηκα και αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί μου άρεσε» είχε πει ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι.

Πέθανε η διάσημη ηθοποιός Σίρλεϊ Ντάγκλας (photo-video)

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας, Καναδή ηθοποιός με πολυετή καριέρα και ακτιβίστρια, πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε ο γιος της, ο ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ. Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον θάνατο 16χρονου ηθοποιού, πριν λίγες ημέρες.

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας κατέληξε το πρωί της Κυριακής εξαιτίας των επιπλοκών πνευμονίας, γνωστοποίησε ο Σάδερλαντ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως ο θάνατός της δεν οφειλόταν στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή», έγραψε ο Σάδερλαντ, ο οποίος έγινε πασίγνωστος όταν ενσάρκωσε τον ρόλο του Τζακ Μπάουερ στην τηλεοπτική σειρά 24.

«Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», πρόσθεσε.

Κόρη του Τόμι Ντάγκλας, του άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν (δυτικός Καναδάς), η Σίρλεϊ Ντάγκλας έκανε πολυετή καριέρα στο σινεμά και στο θέατρο, στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Απέκτησε εξάλλου μεγάλη φήμη διότι στρατεύτηκε σε διάφορες υποθέσεις, ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, αλλά και διότι υπερασπιζόταν παθιασμένα το σύστημα υγείας του Καναδά. Απέκτησε τρία παιδιά, δύο με τον Καναδό ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share