Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό πασίγνωστος τραγουδιστής- Ακόμη ένα χτύπημα του φονικού ιού στο χώρο της μουσικής (photo-video)

Η 12η μερη μάχη και το τραγικό φινάλε ενός θρυλικού μουσικού

6 Απριλίου 2020 14:56
Πέθανε από κορωνοϊό πασίγνωστος τραγουδιστής- Ακόμη ένα χτύπημα του φονικού ιού στο χώρο της μουσικής (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής οικογένειας χτυπήθηκε θανάσιμα από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Patrick Francfort, ντράμερ και τραγουδιστή του διάσημου λάτιν ντίσκο συγκροτήματος Gibson Brothers ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 63 ετών. Θλίψη στην showbiz είχε προκαλέσει επίσης η είδηση πως 52χρονος τραγουδιστής έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με τον φονικό ιό.

«Πάλευε επί 12 ημέρες. Αρχικά διακομίσθηκε σε μια μικρή κλινική αλλά πριν από οκτώ μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Το απόγευμα του Σαββάτου ελπίζαμε πως θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Όλα άλλαξαν όμως μέσα στις επόμενες ώρες. Έφυγε λίγες ώρες αργότερα» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Chris.

Ο Patrick, μαζί με τα δύο αδέλφια του, τους Alex και Chris, δημιούργησαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Γαλλία, ένα από τα γνωστότερα και πλέον επιτυχημένα γκρουπ της εποχής, πρωταγωνιστώντας για τα επόμενα χρόνια στην χρυσή εποχή της ντίσκο.

Το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο «Come to America», κυκλοφόρησε το 1976. Η εκτίναξή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, με το θρυλικό χορευτικό κομμάτι «Cuba», που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών. Δεν υπήρχε κλαμπ και ραδιόφωνο σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην παίζει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι εκείνη την εποχή. Ένα τραγούδι που έμεινε τελικά διαχρονικό καθώς συνεχίζει και ακούγεται, να παίζεται και να ξεσηκώνει με τον απίστευτο ρυθμό του.

Τα επόμενα χρόνια θα ηχογραφήσουν κι άλλα κομμάτια που θα σημειώσουν πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ανάμεσά τους και τα «Que sera mi vida », «Ooh, What a Life» και «Mariana». Όντας, όπως ήταν αναμενόμενο, περιζήτητοι θα ταξιδεύουν, τα επόμενα χρόνια, αδιάκοπα προκειμένου να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share