Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα για να μην υπάρξει... Πάσχα στο χωριό

Οι σκέψεις της κυβέρνησης

6 Απριλίου 2020 08:10
Κορωνοϊός: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα για να μην υπάρξει... Πάσχα στο χωριό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό το πρίσμα και της παράτασης του περιορισμού της κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς,η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα πάρει και νέα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Το πλαίσιο των νέων περιορισμών αφορά χρονικό όριο στις μετακινήσεις (π.χ. δύο ή τρεις ώρες), αλλά και τη δυνατότητα των πολιτών να χρησιμοποιούν έναν ή περισσότερους τύπους μετακινήσεων μόνο για μία φορά την ημέρα, ώστε να αποφεύγονται οι καταχρήσεις που έχουν παρατηρηθεί.

Παράλληλα, ήδη έχει προληπτικά ενεργήσει εν όψει Πάσχα η Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών… αλλαγών έδρας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Επίσης, περαιτέρω μέτρα αστυνόμευσης και ελέγχου θεωρούνται δεδομένα για την αποτροπή μιας μαζικής εξόδου (π.χ. μπλόκα στα διόδια) και θα απαγορευτεί το ψήσιμο αρνιών σε αυλές και δημόσιους χώρους. Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρξουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ήδη η αεροπορική συγκοινωνία έχει συρρικνωθεί.

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και ο περιορισμός του αριθμού των ημερήσιων «εξόδων» (2-3 για τα φυσικά πρόσωπα), αλλά και του χρόνου παραμονής εκτός σπιτιού μέσα από το σύστημα αποστολής sms στο 13033, το οποίο αποτελεί το πιο δυναμικό εργαλείο διασταύρωσης στοιχείων και συμπεριφορών αυτήν την ώρα, όπως, άλλωστε, επισήμανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τον εντοπισμό των περιπτώσεων καταχρηστικής χρήσης της δυνατότητας μετακίνησης εκτός σπιτιού.

Τι ισχύει για τα καταστήματα;

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιηθούν και οι πασχαλινές αγορές και από όσα μόνο καταστήματα παραμένουν ανοιχτά.

Τα ίδια θα ανοίξουν εκτός του ωραρίου λειτουργίας του κοροναϊού την Κυριακή των Βαΐων, διαθέτοντας ήδη κάποια από τα πασχαλινά είδη.

Λαμπάδες, δώρα και στολίδια θα διατεθούν μέσω των σούπερ μάρκετ (αφού έχουν απαγορευθεί ως βιομηχανικά είδη από τις λαϊκές αγορές), ενώ πολλοί καταναλωτές προσανατολίζονται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά εορταστικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share