Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Ευάγγελος Λάζος

Θρήνος...

5 Απριλίου 2020 20:35
Πέθανε ο Ευάγγελος Λάζος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτωχότερος είναι ο κόσμος του ελληνικού βιβλίου μετά την απώλεια του ιδρυτή των εκδόσεων «Δωδώνη», Ευάγγελου Λάζου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Σοκ και στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς πέθανε τραγουδίστρια μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας.

Διαχρονικός λάτρης του βιβλίου αλλά και εξαιρετικά πρωτοπόρος ήταν από τους πρώτους εκδότες που επένδυσαν συστηματικά στην έκδοση θεατρικών έργων αλλά και βιβλίων φιλοσοφίας και ιστορίας.

Γεννημένος το 1939 στη Στρατίνιστα Πωγωνίου ζούσε στην Αθήνα από το 1949. Η αγάπη του για το βιβλίο καλλιεργήθηκε από νεαρή ηλικία καθώς η πρώτη του δουλειά ήταν σε βιβλιοπωλείο. Σύντομα αποφάσισε πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του. Αφού πρώτα συνεργάστηκε με το βιβλιοπωλείο της «Έστίας», όπου και μυήθηκε στα μυστικά της δουλειάς, δημιούργησε, το 1962 τον δικό του εκδοτικό οίκο, την «Δωδώνη».

Ταυτόχρονα άρχισε να λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους 17, και το ιστορικό βιβλιοπωλείο της «Δωδώνης» το οποίο αποτέλεσε, για δεκαετίες ολόκληρο, σημείο συνάντησης φανατικών του ποιητικού βιβλίου μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

Η κηδεία του Ευάγγελου Λάζου θα γίνει, σε στενό οικογενειακό κύκλο, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην γενέτειρά του, την Στρατίνιστα Πωγωνίου.

Σοκ: Πρώην πρωθυπουργός πέθανε από κορωνοϊό

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya. Ενώ, τουλάχιστον 65.272 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο γνωστός πολιτικός που ήταν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων» (NFA), ήταν διασωληνωμένος με αναπνευστήρα σε ΜΕΘ ενός νοσοκομείου της χώρας από τις 27 Μαρτίου.

Ο Τζιμπρίλ ήταν διετέλεσε προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης για επτάμισι μήνες (5 Μαρτίου 2011 - 22 Νοεμβρίου 2011) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, προεδρεύοντας του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας από τις 5 Μαρτίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2011.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share