Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 73 οι νεκροί στην Ελλαδα - 62 νέα κρούσματα, 1.735 συνολικά (Video)

Μεγαλώνει η λίστα!

5 Απριλίου 2020 18:05
Κορωνοϊός: 73 οι νεκροί στην Ελλαδα - 62 νέα κρούσματα, 1.735 συνολικά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε 73 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα αγγίζουν πλέον τα 1.735. Ενώ μια «βόμβα» έριξε Έλληνας καθηγητής επιδημιολογίας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 62, την Κυριακή ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Οι 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Μου έστειλε μήνυμα 'μάνα δεν μπορώ να'... πριν καταλήξει»: Συγκλονίζει η μητέρα του 52χρονου που «έφυγε» από κορωνοϊό στο «Αττικόν»

Συγκλονίζει η μητέρα του 52χρονου που «έφυγε» από κορωνοϊό στο «Αττικόν»: «Μου έστειλε μήνυμα 'μάνα δεν μπορώ να'... πριν καταλήξει». Επίσης, κρητικός περιγράφει το θρίλερ με τον κορωνοϊό και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει στην οικογένεια του 52χρονου άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» και έχασε την Παρασκευή τη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς όπως λένε δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας…

Η συντετριμμένη μητέρα του μίλησε στο Star λέγοντας μεταξύ άλλων πως «όλο ζωή ήταν. ‘’Μανούλα μου πρόσεχε μη μου αρρωστήσεις, μανούλα μου πρόσεχε’’. Έτσι έλεγε πού να φανταστεί το παιδί μου ότι θα φύγει».

«Ψήθηκε στον πυρετό, τον έφαγε ο πυρετός. Είκοσι μέρες είχε πυρετό, πήγαινε στο νοσοκομείο, τον διώχνανε. Τελικά με χίλια παρακάλια του κάνανε το τεστ, βγήκε θετικός και τον κρατήσανε στο Αττικό» συνέχισε η ίδια. Μάλιστα, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος όπως φαίνεται τον καθησύχαζε, όπως αναφέρει η μητέρα του.

«Υποψιαζόταν ότι έχει κολλήσει κορωνοϊό και παρακαλούσε να κάνει τεστ και του έλεγε ο γιατρός δε χρειάζεται θα πέσει ο πυρετός, θα πέσει ο πυρετός» είπε η μητέρα του. Όπως λέει η ίδια, το παιδί της δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, της τηλεφωνούσε και της έλεγε να προσέχει.

«Πρόσεχε μανούλα μου έλεγε. Ο ίδιος με πήρε από το σπίτι, δεν μπορούσε να μιλήσει και μου μίλαγε ο γιος του. Και μου έστειλε μήνυμα "μάνα δεν μπορώ να σου μιλήσω" στα τελευταία, πριν φύγει τελευταία μέρα» είπε η μητέρα αναφερόμενη στην τραγική ημέρα. Σημειώνεται, πως ο 52χρονος έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μπήκε στην εντατική για 11 μέρες και διασωληνώθηκε, ώσπου την Παρασκευή κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share