Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποίηση Σωτήρη Τσιόδρα: Προσοχή σε κλιματιστικά

'Η αλλαγή του καιρού σίγουρα ευνοεί διασπορά του ιού"

4 Απριλίου 2020 21:20
Προειδοποίηση Σωτήρη Τσιόδρα: Προσοχή σε κλιματιστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί τόσο ως προς τη χρήση των κλιματιστικών όσο και κατά τη διενέργεια απολυμάνσεων με διαλύματα χλωρίου ή χλωρίνης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Τσιόδρας ερωτήθηκε πρωτίστως για την επιρροή των καιρικών συνθηκών στη διασπορά της νόσου, αλλά και στους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των κλιματιστικών.

Όπως είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, «η αλλαγή του καιρού σίγουρα ευνοεί διασπορά του ιού. Δεν έχουμε ένδειξη επί του παρόντος. Αν τηρούνται τα μέτρα, δεν θα υπάρξει διασπορά»

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο ζήτημα της χρήσης των κλιματιστικών, ο ίδιος επισήμανε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Για να αραιώσει η ποσότητα των ιικών σωματιδίων χρειάζεται καλός αερισμός των χώρων μέσα στο σπίτι κι αυτός να είναι συχνός και τακτικός», συνέχισε.

Ειδική μνεία έκανε Σωτήρης Τσιόδρας και στο θέμα της απολύμανσης των χώρων, με διαλύματα χλωρίου ή χλωρίνης. Όπως είπε, «Πρέπει να υπάρχει προσοχή στα διαλύματα χλωρίνης. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η υπερβολική καθαριότητα κάνει πιο ανθεκτικό τον ιό, αντιθέτως τον σκοτώνει. Η αραίωση της χλωρίνης και ο καλός αερισμός του χώρου είναι σημαντικά».

Παράλληλα, ως προς τις πληροφορίες περί μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα, ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε: «Πιστεύω ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι διεθνείς οδηγίες για ευρύτερη χρήση μασκών, σταδιακά».

Προηγουμένως ανέφερε και τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα καθώς και τους νεκρούς, τους οποίους θα δείτε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share