Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ιταλία: Πέθανε 52χρονος της φρουράς του Τζουζέπε Κόντε

Θρήνος

4 Απριλίου 2020 19:30
Κορωνοϊός - Ιταλία: Πέθανε 52χρονος της φρουράς του Τζουζέπε Κόντε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέλος της αστυνομικής φρουράς του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο Τζόρτζιο Γκουασταλαμάκια, πέθανε σε ηλικία 52 ετών, από τον κορωνοϊό.

Ήταν παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και είχε εισαχθεί πριν 15 ημέρες στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Τορ Βεργκάτα της Ρώμης.

Όλα τα ιταλικά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του αστυνομικού. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Ματέο Ρέντσι και Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρθηκαν στον επαγγελματισμό αλλά και στην ευγένεια του εκλιπόντος.

Η ιταλική Προεδρία της κυβέρνησης, ήδη πριν δύο εβδομάδες, είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι την τελευταία περίοδο ο Τζόρτζιο Γκουασταλαμάκια δεν συνόδευε τον πρωθυπουργό σε επισκέψεις και εξόδους από το Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι δραματική, ενώ μετράει ακόμα 681 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Κύπρος: 39 νέα κρούσματα

Τριάντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, μετά από τη διενέργεια 698 διαγνωστικών εξετάσεων, ανακοινώθηκαν σήμερα στη Κύπρο.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 426, περιλαμβανομένων των δέκα στις Βρετανικές Βάσεις.

Από τα 30 νέα κρούσματα, τα 13 προέκυψαν από ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 3 από ταξίδι, τρία από την εστία που εντοπίστηκε στον Δήμο Αραδίππου, ένα από ταξίδι και 13 από ιστορικό διερεύνησης.

Μάλιστα και στην Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων, όπως θα δείτε εδώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Παράταση στα μέτρα μέχρι 27 Απριλίου

Παράταση στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων μέχρι 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Προηγουμένως ανακοινώθηκαν και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, από τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως θα δείτε εδώ.

«Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή», τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι καθ'όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων δεν θα διεκπεραιώνονται αλλαγές στους τόπους κατοικίας. «Η αλλαγή του τόπου κατοικίας θα εξετάζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε σχέση με τους μέχρι τώρα περιορισμούς, στο επίκεντρο της προσοχής μας βρίσκοννται οι συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη τη σωματική άσκηση. Να έχουν μαζί τους το απαραίτητο δικαιολογητικό και τη γνωμοδότηση από τον γιατρό τους».

«Κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στους παραδρόμους εθνικών οδών. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Αυτοί οι λίγοι ακούνε τα αισιόδοξα μηνύματα, τα ερμηνεύουν λάθος και η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων. Δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Αν χαλαρώσουμε ιός θα μας τσακίσει. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share