Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα - 1.673 συνολικά

68 θάνατοι

4 Απριλίου 2020 18:10
Κορωνοϊός - Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα - 1.673 συνολικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγεία και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκαν 60 νέα κρούσματα και πλέον είναι 1.673 συνολικά.

68 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Το 55% είναι άνδρες. Τα 343 είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό, τα 592 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα. 92 ασθενείς βρίσκονται στη ΜΕΘ. Η μέση ηλικία είναι 66 ετών. Το 70% είναι με υποκείμενο νόημα ή 70 ετών και άνω. 10 συμπολίτες μας έχουν βγει από τη ΜΕΘ. «Εχουμε 9 θανατους τις τελευταίες ώρες και 68 σύνολο, εκ των οποίων 19 γυναικες» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Μία πανδημια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ σημαντικό ποσοστο δεν τα καταφέρνει» συνέχισε.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τη χρήση των μασκών: «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν τον ιό άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από οποιοδήποτε ύφασμα, ένα κασκόλ ή μία μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».

«Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού, αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε». Σχετικά με την κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό είπε ότι απαιτείται «πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση».

Για κλιματιστικά και καιρό: «Ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει η αλλαγή του καιρού. Τα κλιματιστικά είναι δύσκολο θέμα. Για να αραιώσουν τα σωματίδια μέσα σε ένα σπίτι χρειάζεται ο καλός αερισμός του χώρου. Υπάρχει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να δούμε πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε θαλάμους ασθενών. Το καλύτερο είναι να αεριζόνται οι χώροι».

Για πρωτόκολλο για υγειονομικούς: «Οσον αφορά το πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς, σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουν φάρμακα. Θα δούμε να μπορούν να πάρουν το σχήμα από τα ίδια νοσοκομεία στα οποία δουλεύουν. Σύντομα η δυνατότητα θα είναι έτοιμη».

Κορωνοϊός: 809 ακόμη νεκροί, 11.744 στο σύνολο - Συνεχίζεται το δράμα στην Ισπανία

Ακόμη 809 θανάτους επιβεβαίωσε η Ισπανία σήμερα από τον κορωνοϊό, ένα νούμερο που σημειώνει πτωτική τάση για δεύτερη ημέρα. Επίσης, 1.480 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό νεκρών σε διάστημα μιας εβδομάδας. Το σύνολο των νεκρών άγγιξε τους 11.744. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στο σύνολό του τους 124,736 από 117,710 την Παρασκευή. Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, μετά την Ιταλία, στην Ευρώπη που πλήττεται τόσο σφοδρά από τον τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό (Video)

Τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα λόγω του κορωνοϊού ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων στους 67! Παράλληλα ανατριχιαστικές φωτογραφίες του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου

Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», και έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share