Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Ανατριχιαστικές εικόνες - Ιταλοί φωτογραφίζουν για πρώτη φορά τον φονικό ιό σε πραγματικό χρόνο

Σοκ!

4 Απριλίου 2020 07:52
Κορωνοϊός: Ανατριχιαστικές εικόνες - Ιταλοί φωτογραφίζουν για πρώτη φορά τον φονικό ιό σε πραγματικό χρόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις πρώτες φωτογραφίες του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου. Ενώ, σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προέβη χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό

Η ομάδα ερευνητών του εργαστηρίου του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το τμήμα ανατομικής παθολογίας κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-CoV-2 και να τον «φωτογραφίσει» μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν τα ιικά σωματίδια που προσκολλώνται στις κυτταρικές μεμβράνες, μέσω της «κορώνας» των γλυκοπρωτεϊνών που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτογραφία, που έχει μεγέθυνση 30000Χ «παρουσιάζει τα ιικά σωματίδια του Sars-CoV-2 να είναι προσαρτημένα στις επιφανειακές μεμβράνες και στο εσωτερικό κυττάρου».

Φωτογραφία του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο

Ο συνδυασμός δύο άλλων φωτογραφιών σε διαφορετικές μεγεθύνσεις (50000Χ και 140000Χ) δείχνει τα ιικά σωματίδια με την τυπική τους δομή, που χαρακτηρίζεται από την «κορώνα» γλυκοπρωτεϊνών.

Κορωνοϊός

Καταρρέει η θεωρία της ζέστης και του κορωνοϊού; Η χώρα όπου «θερίζει» ενώ έχει 30°C (Video)

Στον Ισημερινό και στην πόλη Guayaquil το επίκεντρο όπως αναφέρεται της επιδημίας ο κορωνοϊός παρουσιάζει έξαρση ακόμη και στους 30°C, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera. Επίσης, μία «βόμβα» έριξε και ερευνήτρια του MIT για τον φονικό ιό.

Όπως αναφέρεται το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, τα θύματα είναι τόσο πολλά που οι αρχές δεν προλαβαίνουν να τα μεταφέρουν στα νεκροτομεία. Αν και ο επίσημος αριθμός των συνολικών νεκρών δεν υπερβαίνει τους 120 στην πραγματικότητα τα θύματα του φονικού ιού ίσως είναι πολύ περισσότερα.

Άνδρας ήταν 49 μέρες με κορωνοϊό - Τρομακτική ανακάλυψη για τον φονικό ιό (photo)

Μια τρομακτική είδηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά φέρνει στη δημοσιότητα η βρετανική dailymail, η οποία υποστηρίζει πως Kινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει ένα νέο μεταλλαγμένο υποτύπο του κορωνοϊού, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί. Επίσης, μία «βόμβα» έριξε και ερευνήτρια του MIT.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί διαπίστωσαν μια ασυνήθιστη περίπτωση μεσήλικου άνδρα με κορωνοϊό που έμεινε άρρωστος για 49 ημέρες – ένα χρονικό διάστημα που δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν. Ωστόσο, τα συμπτώματα του εν λόγω ανθρώπου ήταν ήπια και οι ερευνητές δήλωσαν ότι φαίνεται ότι έχουν σχηματίσει μια «δυναμική ισορροπία» με τον ιό.

undefined

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαρτίου medRxiv, ένα site προτύπων για επιστημονικά ιατρικά έγγραφα. Αυτό σημαίνει πως η εν λόγω μελέτη δεν έχει εξεταστεί από άλλους επιστήμονες, οπότε και η εγκυρότητά της αμφισβητείται ακόμα. (Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα)

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στην Ουχάν για να κάνει το τεστ για κορωνοϊό στις 8 Φεβρουαρίου του 2020.

undefined

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δήλωσε είχε πυρετό για περίπου μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε άλλα συμπτώματα, όπως βήχα. Μετά από θεραπεία, ακολούθησαν τεστ την 17η, 22η, 26η, 30η, 34η, 39η, 43η και 49η μέρα. Όλα βγήκαν θετικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα τεστ την 47η μέρα βρήκε αρνητικό, ωστόσο ενδέχεται να ήταν λανθασμένο.

Έτσι, με τις μέρες να περνούν και τον ασθενή να μην μπορεί να γιατρευτεί από τον ιό χρειάστηκε να του παρασχεθεί θεραπεία με αίμα που χρησιμοποιείται στην Κίνα και πειραματικά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, εν λόγω ασθενής έλαβε μετάγγιση πλάσματος από έναν πάσχοντα κορωνοϊό που είχε αναρρώσει και είχε αντισώματα του ιού στο αίμα του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share