Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι

Αναλυτική πρόγνωση

4 Απριλίου 2020 07:16
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα σήμερα (04/04) καθώς προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά και, αργότερα, στη Χαλκιδική και στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Επίσης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και στα κεντρικά ορεινά, όπου θα είναι και πυκνές. Η συγκέντρωση σκόνης θα είναι υψηλή στα νότια τμήματα της χώρας. Επίσης, σε μία νέα έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε και ο Σάκης Αρναούτογλου για την επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές

Θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια τμήματα

Ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο στις νότιες περιοχές της χώρας και, συγκεκριμένα, θα κυμανθεί από από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 6, από 9 έως 14 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 11 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα και, μάλιστα, στην Ήπειρο από 6 έως 11, από 13 έως 17 στις Κυκλάδες και από 16 έως 22 βαθμούς στην Κρήτη και στη Βόρεια Κρήτη έως 25-26, από 11 έως 20 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Θυελλώδεις άνεμοι

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ και, μετά το μεσημέρι, βαθμιαία θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 8-9, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 7-8 μποφόρ και, μετά το απόγευμα, στα νοτιοανατολικά τμήματα θα είναι τοπικά πολύ θυελλώδεις μέχρι 9.

Εξαίρεση θα αποτελούν τα δυτικά παράκτια του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και, τις πρωινές ώρες, στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.

Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες -μετά το μεσημέρι- θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το μετεωρολογικό σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, αφού εκεί επίκεινται νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα ενταθούν κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς φτάνοντας ακόμα και τα 6.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share