Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάπας Φραγκίσκος - " Ο πάπας το ξέρει και θέλει να δείξει σε όλους την εγγύτητα"

Το μήνυμά του

3 Απριλίου 2020 23:55
Πάπας Φραγκίσκος -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πάπας Φραγκίσκος μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno έστειλε το μήνυμα του σε όσους νοσούν από κορωνοϊό.

Ο πάπας υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που τις ημέρες αυτές πενθούν, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται μόνοι, με ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους. Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε «στους τόσους ήρωες, όλων των ημερών και ωρών», αλλά και στους φυλακισμένους, στις οικογένειες που δεν έχουν χρήματα και στους άστεγους.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, για πολλούς πάρα πολύ δύσκολη. Ο πάπας το ξέρει και θέλει να δείξει σε όλους την εγγύτητα και την στοργή του. Ας φανούμε γενναιόδωροι, ας βοηθήσουμε όσους είναι μόνοι, μέσω του διαδικτύου ή από το τηλέφωνο. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο για όσους υποφέρουν στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Κάντε μια πράξη τρυφερότητας προς όποιον υποφέρει, προς τους ηλικιωμένους, τα παιδιά. Πείτε τους ότι ο πάπας είναι κοντά τους και προσεύχεται στον Κύριο να μας ελευθερώσει σύντομα από το κακό. Και εσείς προσευχηθείτε για εμένα», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Η Ελλάδα στο πλευρό της Ιταλίας - Η ιταλική σημαία στο Κοινοβούλιο

Το βράδυ της Παρασκευής η πρόσοψη του Κοινοβουλίου φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Ιταλίας για συμπαράσταση προς τον λαό της γειτονικής χώρας

Η Ιταλία ζει έναν εφιάλτη που δεν έχει τέλος και δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την υφήλιο , και βλέπει τους νεκρούς όλο και να αυξάνονται. Η φωταγώγηση θα ισχύει για ένα τριήμερο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών.

Η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής ύψωσης της ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της ελληνικής και ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του υπουργείου Εξωτερικών.

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ιταλία έστειλε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με μήνυμά της στο Twitter.

«Italia, siamo al tuo fianco. Ιταλία, είμαστε στο πλευρό σου» έγραψε η κυρία Σακελλαροπούλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share