Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος - 63 νεκροί

Θλίψη

3 Απριλίου 2020 23:05
Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος - 63 νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tέσσερις ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 63. Λίγες ώρες πριν στις επίσημες ανακοινώσεις Τσιόδρα, τα θύματα ήταν 59.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 68χρονος στο νοσοκομείο «Αττικόν» και δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πάτρας tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ζωών που έχουν χαθεί στην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 63.

Κορωνοϊός: Μεταφέρονται 260 άτομα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τέσσερα πούλμαν μισθωμένα από τον ΕΟΔΥ, έφθασαν στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλης» στον Πειραιά, όπου βρίσκεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παραλάβουν όσους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Τα πούλμαν θα μεταφέρουν τους ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ για κορωνοϊό. Υπολογίζονται σε 260 από τους συνολικά 380.

Στην πολύωρη επιχείρηση των Αρχών για την εκκένωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τους 230 ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων, συμμετείχαν το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ.

Το πλοίο βρίσκεται από την Πέμπτη στην πύλη Ε12 στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» που δένουν μόνο τα κρουαζιερόπλοια, με συνολικά 380 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.

Εκείνοι που δεν βρέθηκαν θετικοί στον covid - 19, θα μεταφερθούν στα τρία ξενοδοχεία αναφοράς, μισθωμένα από τις Αρχές, προκειμένου να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το πλοίο θα παραμείνει στην προβλήτα «Θεμιστοκλής» με τους 119 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ μαζί τους θα είναι και το πλήρωμα του Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελούμενο από 31 άτομα.

Μετά τις 14 μέρες, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με τους ασθενείς του πλοίου, το πλήρωμα του θα παραμείνει σε περαιτέρω καραντίνα, μόνο του, για άλλες 14 μέρες.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν σήμερα και οι θάνατοι είναι πλέον 62, αφού 3 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share