Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι σε λίγες ώρες - 62 συνολικά

Αυξάνονται τα θύματα

3 Απριλίου 2020 22:15
Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι σε λίγες ώρες - 62 συνολικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις νέοι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 62.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 59 έφτασαν οι νεκρούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα: το εικοσιτετράωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν έξι άνθρωποι.

Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.

Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Μάλιστα ένα θύμα του κορωνοϊού στην χώρα μας είναι και ο Νίκος Σπανός, που ήταν ο 4ος θάνατος για σήμερα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Περιορισμοί κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας και του Βόλου (Video)

Περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών σε Πάτρα και Βόλο για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα περιορίζεται για 14 ημέρες η κυκλοφορία στην Παραλιακή ζώνη της Πάτρας στο Νότιο Πάρκο και στην Πλάζ Αγιάς.

Από Δευτέρα, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Βόλου τίθενται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών και στην παραλία του Βόλου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην Ε12 προβλήτα στον Πειραιά όπου έδεσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από τους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι 121 είναι θετικοί στον ιό ( δύο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο) και 261 είναι αρνητικοί.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η υγεία όλων όσων βρίσκονται στο πλοίο είναι εξαιρετική και ότι στις 7.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απομάκρυνση όσων βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταφερθούν μέχρι το βράδυ σε τρία ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο και θα παρακολουθούνται από ιατρικό προσωπικό του ΕΟΔΥ.

«Είμαστε στο τέλος της αρχής για τα μέτρα»

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό τα δεδομένα, εξαρτάται από εμάς το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι τέλειωσε».

«Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», είπε και συνέχισε: «Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα»

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Αν παραμείνουμε συνεπείς δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα. Χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κινήσεις μας μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το μόνο εργαλείο για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα τα νέα κρούσματα στην χώρα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ και να ενημερωθείτε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share