Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους

Δεκαπενθήμερη καραντίνα σε 30 μητροπολιτικές πόλεις

3 Απριλίου 2020 21:45
Κορωνοϊός - Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους, καθώς και δεκαπενθήμερη καραντίνα σε 30 μητροπολιτικές πόλεις, όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ισχυρή, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία.

Από τα μεσάνυχτα οι νέοι κάτω των 20 ετών απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους, ενώ σε καραντίνα μπαίνουν δεκάδες μεγάλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης όπου ζει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης έθεσε τον κανόνα των τριών βημάτων.

«Η κοινωνική απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία βήματα. Οι παραβάτες τα τιμωρούνται με πρόστιμο» είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών μασκών σε μέρη με συνωστισμό, όπως σούπερ μάρκετ, αγορές και εργασιακούς χώρους.

Η Τουρκία έχει λάβει ήδη μία σειρά άλλων μέτρων για την αποτροπή διασπορά του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων του κλεισίματος των σχολείων, καραντίνα σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει αποφύγει να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ερντογάν εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

«Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο της νόσου στη χώρα μας λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν» δήλωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share