Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ιταλία: Ο αντιπρόεδρος της βουλής κατέβασε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η Ιταλία δεν θέλει να είναι ο σερβιτόρος, τη στιγμή που άλλοι τρώνε αστακούς»

3 Απριλίου 2020 20:30
Ιταλία: Ο αντιπρόεδρος της βουλής κατέβασε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Φάμπιο Ραμπέλι, για να δείξει τη διαμαρτυρία του ενάντια στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε μια κίνηση που προκάλεσε χαμό και κάνει πλέον τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ραμπέλι, εκλεγμένος με το λαϊκιστικό κόμμα των Πέντε Αστέρων, σε ανάρτησή του δείχνει βίντεο όπου ο ίδιος κατεβάζει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το γραφείο του. Φορώντας ιατρική μάσκα και γάντια, δείχνει φροντίδα στο να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία και να τοποθετήσει την ιταλική.

«Ίσως σας δω αργότερα. Ίσως», λέει ο Ραμπέλι, με την εφημερίδα ilgiornale.it να σχολιάζει: «Ποιος ξέρει, ίσως αυτό το αστέρι στη σημαία εξαφανίζεται για πάντα».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ιταλός πολιτικός απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε:
«Η Ευρώπη εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες του Ιταλικού πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η Ιταλία όμως σήμερα δεν θέλει να είναι ο σερβιτόρος, τη στιγμή που άλλοι, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τρώνε αστακούς.

Αν σκοπεύετε να εκμεταλλευθείτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ξεσκίσετε τις σάρκες χωρών όπως η Ιταλία και άλλες με πιο εύθραυστες οικονομίες, η Ευρώπη δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον». Ο εφιάλτης στην γειτονική χώρα δεν έχει σταματημό και τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι όλο και αυξάνονται, όπως θα δείτε εδώ.

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: 562 θάνατοι σε μια μόνο ημέρα

Η Νέα Υόρκη δεν ξέφυγε από τον φονικό ιό και η ημέρα που πέρασε ήταν από τις πιο τραγικές μέχρι στιγμής. Καταγράφηκαν 562 θάνατοι από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο στην πολιτεία και το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 2.935.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων, νοσοκομειακών κλινών. Ο Κουόμο απηύθυνε έκκληση για αποστολή πόρων στη Νέα Υόρκη, που θα βοηθήσουν την πολιτεία να αντιμετωπίσει την ολοένα κι εντεινόμενη κρίση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης, λόγω κορωνοϊού, να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης τα ξημερώματα της Παρασκευής, καταγράφηκαν στις τελευταίες 24 ώρες 1.169 θάνατοι, οι περισσότεροι που έχει μετρήσει μια χώρα από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία.

Ο απολογισμός καταμετρήθηκε από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, όπως θα δείτε εδώ, μιας και η κατάσταση δεν πρέπει να βγει εκτός ελέγχου, και οι κάποτε πολυσύχναστοι δρόμοι έχουν αδειάσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share