Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Το μωρό τους ούρλιαζε από τον πόνο και οι γιατροί δεν έβρισκαν τον λόγο - Τότε η μητέρα του είδε...

Δεν πάει το μυαλό σας

3 Απριλίου 2020 19:58
Το μωρό τους ούρλιαζε από τον πόνο και οι γιατροί δεν έβρισκαν τον λόγο - Τότε η μητέρα του είδε...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Ισαάχ, ένα μωρό που γεννήθηκε το 2013, και ενώ ήταν υγιέστατος του συνέβη κάτι που αναστάτωσε την οικογένεια και τους γιατρούς του.

Ωστόσο, όταν έγινε 3 μηνών, έβγαλε ένα παράξενο εξάνθημα που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και του σώματος του. Η μητέρα του,Στέφανι, ανήσυχη τον πήγε στην κοντινότερη κλινική.

Ο Ισαάχ είχε κολλήσει μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Δερματίτιδα εξ επαφής. Όταν επέστρεψε σπίτι, η Στέφανι άλλαξε ό,τι χρησιμοποιούσε για τον Ισαάχ: κρέμες, λοσιόν και σαμπουάν.

Μάταια, όμως – η κατάσταση του έγινε χειρότερη το βράδυ. Η Στέφανι είχε μια δεύτερη επιλογή: τον αλλεργιολόγο. Η διάγνωση αυτή την φορά ήταν έκζεμα και ακολούθησε ένας κύκλος συνταγογραφημένων κρεμών στεροειδών και αντιβιωτικών.

Τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα – ο Ισαάχ μεταφέρθηκε αμέσως στην εντατική! Το νοσοκομείο χρησιμοποίησε αντιμυκητιακές θεραπείες και θεραπείες στεροειδών για τον Ισαάχ. Οι γιατροί δεν φαίνονταν να γνωρίζουν τι ήταν αυτό που το προκαλούσε, όπως συνέβη και σε αυτό το αγόρι που ψηνόταν στον πυρετό. Η Στέφανι, αβοήθητη, στράφηκε στο διαδίκτυο για απαντήσεις.

μωρό με έγκαυμα

Το μόνο που κατάφερνε να ανακουφίσει τον πόνο του μωρού ήταν τα μπάνια με νερό και οι κρύες πετσέτες. Η Στέφανι και η οικογένεια της προσεύχονταν να αναρρώσει ο Ισαάχ.

Τελικά η Στέφανι βρήκε μια απάντηση, στην σελίδα ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ονομάζεται International Topical Steroid Addiction Network.

Στην σελίδα βρέθηκε κάτι που ταίριαζε τέλεια με την περίπτωση τους: Σύνδρομο του κόκκινου δέρματος. Και ο ένοχος ήταν οι κρέμες στεροειδών. Η Στέφανι έκοψε τις κρέμες και η κατάσταση του Ισαάχ σιγά σιγά βελτιωνόταν.

Πλέον ο Ισαάχ έχει συνέλθει πλήρως και είναι υγιέστατος. Το ένστικτο της Στέφανι έσωσε την ζωή του μωρού της!

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share