Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Πολύ ελπιδοφόρο ένα νέο φάρμακο από τη Κίνα» - Σημαντική ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό (Video)

Ευχάριστα νέα

3 Απριλίου 2020 18:27
«Πολύ ελπιδοφόρο ένα νέο φάρμακο από τη Κίνα» - Σημαντική ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, έχει αναφερθεί και στο ζήτημα των μασκών για το αν πρέπει όλοι να τις φοράμε ή όχι

Ανακοίνωσε ότι στην Κίνα γίνεται ήδη δοκιμή ενός πολύ ελπιδοφόρου νέου φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ότι τα προηγούμενα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και συνέχισε προειδοποιώντας ότι τα επιστημονικά πειράματα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς από τυχόν παρενέργειες.

Παρά το αυστηρό ύφος του Σωτήρη Τσιόδρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται με τόσο θερμά λόγια για ένα νέο φάρμακο, που όπως άφησε να εννοηθεί έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα προηγούμενα. Έστω και αν τα πειράματα συνεχίζονται.

Κορωνοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 κρούσματα, 1.613 συνολικά

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξάνονται μιας και 6 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Έτσι συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 59. Ενώ, μια 27χρονη με κορωνοϊό το έσκασε από νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 1.613.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων είναι τα 71 έτη και η πλειοψηφία είναι άνδρες (σ.σ. 49). Στο μεταξύ, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. Παράλληλα, 11 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ ελέγχου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share