Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 κρούσματα, 1.613 συνολικά (Video)

Μεγαλώνει η λίστα!

3 Απριλίου 2020 18:08
Κορωνοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 κρούσματα, 1.613 συνολικά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξάνονται μιας και 6 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Έτσι συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 59. Ενώ, μια 27χρονη με κορωνοϊό το έσκασε από νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 1.613.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων είναι τα 71 έτη και η πλειοψηφία είναι άνδρες (σ.σ. 49). Στο μεταξύ, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. Παράλληλα, 11 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ ελέγχου.

Πέθανε από κορωνοϊό ο Νίκος Σπανός - Ήταν το 4ο σημερινό θύμα του ιού

Ο Νικόλαος Σπανός προστίθεται στη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, αφού σήμερα στις 13:30 «έφυγε» νικημένος από τη μάχη του με την αρρώστια στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο κ. Σπανός, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται για το τέταρτο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 57 μέχρι στιγμής.

Έχοντας ήδη διατελέσει από διάφορες θέσεις μέλος της Michelin και της Masterlease στην Ελλάδα, ο Νικόλαος Σπανός έλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην Goodyear Dunlop Hellas τον Ιανουάριο του 2002.

Σοκ: Πέθανε θρυλικός σχεδιαστής από κορωνοϊό (photo)

Ο Sergio Rossi, ο διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων, πέθανε σε ηλικία των 84 ετών. O κορυφαίος σχεδιαστής, ο οποίος ίδρυσε ένα από τα πιο φημισμένα labels υποδημάτων της Ιταλίας το 1968, πέθανε σε νοσοκομείο στη Τσεζένα της Ιταλίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κορωνοϊό.

Ο Sergio Rossi γεννήθηκε στο San Mauro Pascoli, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές υποδηματοποιίας της Ιταλίας, το 1935. Έμαθε το εμπόριο από τον πατέρα του, άρχισε να παράγει υποδήματα στη δεκαετία του ’50 και κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του το 1968. Καθώς δούλευε το δικό του label, συνεργάστηκε επίσης με oίκους μόδας όπως Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον θάνατο πασίγνωστου ηθοποιού επίσης από τον φονικό ιό.

Τα κορυφαία παπούτσια του, όπως το περίφημο σανδάλι Opanca, ενέπνευσαν γενιές σχεδιαστές υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Gianvito Rossi, ο οποίος συνεργάστηκε με τον πατέρα του έως ότου η επιχείρηση πουληθεί στο Gucci Group (τώρα Kering) το 1999. Ο Gianvito συνέχισε την οικογενειακή κληρονομιά ξεκινώντας το δικό του ομώνυμο label το 2007.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share