Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός - Ολλανδία: 148 νεκροί σε μια μέρα

1.487 συνολικά

3 Απριλίου 2020 17:28
Κορωνοϊός - Ολλανδία: 148 νεκροί σε μια μέρα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Ολλανδία ανακοίνωσε 148 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 1.487.

Επιβεβαίωσε, επίσης, 1.026 νέα κρούσματα του ιού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να βρίσκεται πλέον στα 15.723, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σήμερα από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας.

Στην ίδια τροχιά βρίσκεται και η Βρετανία, που βλέπει τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κορωνοϊός: Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ στους Βρετανούς

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ενημερώσει τους Βρετανούς πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις από τη μάχη του κορωνοϊού στη χώρα με διάγγελμα την Κυριακή.

«Η αυτού Μεγαλειότης, Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει βιντεοσκοπήσει ειδικό μήνυμα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και για την Κοινοπολιτεία, σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα», δήλωσε το Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας: «Το τηλεοπτικό μήνυμα θα μεταδοθεί την Κυριακή, 5 Απριλίου 2020».

Η κατάσταση στην Βρετανία φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς τα κρούσματα όλο και αυξάνονται και μαζί τους και οι θάνατοι, τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ.

Πανικός στη Γερμανία: Τουλάχιστον 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν κορωνοϊό!

Πανικός επικρατεί στη Γερμανία, αφού τουλάχιστον 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό στην χώρα, με τον πραγματικό αριθμό να είναι μεγαλύτερος, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

Συγκεκεριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», τα οποία επικαλείται η Sueddeutsche Ζeitung, περισσότεροι από 2.300 Γερμανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Δείτε και ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο, ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» που μεταδίδει η εφημερίδα BILD, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν από τις 30 στις 31 Μαρτίου κατά 7,1% και από την 1η Απριλίου μέχρι σήμερα κατά 9,1%, ενώ από τις 16 στις 17 Μαρτίου είχαν αυξηθεί κατά 53,6%.

Σύμφωνα πάντως με το Ινστιτούτο, η ταχύτητα μετάδοσης του ιού φαίνεται να έχει περιοριστεί, στοιχείο το οποίο θεωρείται ελπιδοφόρο όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται και την επίδρασή τους.

Την ίδια ώρα η Γερμανία κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ, οι οποίες φθάνουν σήμερα τις 40.000, από 28.000 που ήταν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από αυτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Νοσοκομείων Γκέραλντ Γκας, υπολογίζεται ότι ελεύθερες είναι αυτή τη στιγμή περίπου 15.000-20.000 κλίνες.

Επιπλέον, αυξήθηκαν κατά 10.000 και οι κλίνες με αναπνευστήρα και φθάνουν σήμερα τις 30.000.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share