Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Οι 18 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα σύμπτωμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς

3 Απριλίου 2020 15:11
Κορωνοϊός: Οι 18 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα σύμπτωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 12 Ιανουαρίου – πριν από κάτι λιγότερο από τρεις μήνες – ο νέος κορωνοϊός και τα κρούσματά του περιορίζονταν στην επικράτεια της Κίνας. Δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα εκτός των συνόρων της Κίνας.

Και ξαφνικά μία ημέρα μετά στις 13 Ιανουαρίου, ο ιός άρχισε να γίνεται ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ένα κρούσμα καταγράφηκε στην Ταϊλάνδη πριν από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και σύντομα ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο σε χώρες από το Νεπάλ έως τη Νικαράγουα. Ο απολογισμός των θυμάτων του Covid-19 αυξάνεται καθημερινά, τα νοσοκομεία στον κόσμο γεμίζουν με ασθενείς και ανθρώπους που ελπίζουν να εξεταστούν για να μάθουν ένα έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό. Άραγε υπάρχουν κάποιες χώρες στον κόσμο που είναι απαλλαγμένες από τον φονικό κορωνοϊό; Η απάντηση είναι, ναι.

Χώρες χωρίς κορωνοϊό

Τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι 193. Στις 2 Απριλίου, 18 ήταν οι χώρες κράτη μέλη του ΟΗΕ που δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα του Covid-19 σύμφωνα με τους υπολογισμού του βρετανικού δικτύου BBC που χρησιμοποίησε δεδομένα από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι 18 χώρες χωρίς κορωνοϊό είναι: Κομόρες, Κιριμπάτι, Λεσότο, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου, Βόρεια Κορέα, Παλάου, Σαμόα, Σάο Τόμε και Πρινίσπε, Νησιά Σολομώντα, Νότιο Σουδάν, Τατζικιστάν, Τόνγκα, Τουρκμενιστάν, Τουβαλού, Βανουάτου και Υεμένη.

Βέβαια για χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η εμπόλεμη Υεμένη η συλλογή αξιόπιστων στοιχείων είναι από δύσκολα έως αδύνατη.

Συνεχίζει να σαρώνει την Ισπανία ο κορωνοϊός με 932 νεκρούς σε ένα 24ωρο!

Συνεχίζει να σαρώνει την Ισπανία ο κορωνοϊός, με την χώρα να ανακοινώνει άλλους 932 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο και τον εφιάλτη να μη σταματά με τίποτα.

Πλέον οι νεκροί στην Ισπανία φτάνουν τους 10.935, ενώ είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 900. Δείτε τι συμβαίνει, παράλληλα, στην χώρα μας.

Τα κρούσματα πλέον έφτασαν τα 117.710. Η μόνη κάπως θετική εξέλιξη είναι πως τα νέα κρούσματα είναι 7.472, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες όπου καταγράφοντας κρούσματα πάνω από 8 και 9 χιλιάδες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share