Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Ριτσώνα - «Έσπασαν» την καραντίνα και έφυγαν από την πίσω πλευρά

Σοκ!

3 Απριλίου 2020 15:11
Συναγερμός στη Ριτσώνα - «Έσπασαν» την καραντίνα και έφυγαν από την πίσω πλευρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση επικράτησε πριν λίγο στην κλειστή δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, η οποία έχει μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες αναφέρουν πως μικρή ομάδα 10-15 ανθρώπων έφυγε από την πίσω πλευρά της δομής και βγήκε στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχηματάρι.

Άμεσα ομάδα της ΟΠΚΕ με δύο τζιπ ξεκίνησε να τους βρει και, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, τους εντόπισε και τους σταμάτησε πάνω στον δρόμο. Όπως είπαν, κάποιος ήθελε να βρει ΑΤΜ και κάποιος άλλος να πάει σε φαρμακείο για να αγοράσει κάτι για τη γυναίκα του.

Τώρα εξετάζεται το πώς θα γυρίσουν, καθώς είναι σε ισχύ αυστηρή καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως μεταδόθηκε, ενδεχομένως να γυρίσουν με τα πόδια συνοδεία της Αστυνομίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 2.000 παραβάσεις την Πέμπτη (2/4) - Στις 9 οι συλλήψεις

Πάνω από 2.000 παραβάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας υπήρξαν σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη (2/4) για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν τη σχετική βεβαίωση, ενώ υπήρξαν εννέα συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων. Δείτε και πώς κατέληξε ένα μήνυμα 15χρονων για σωματική άσκηση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις ΕΛ.ΑΣ: «…την Πέμπτη 2 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.247 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως: 966 στην Αττική, 272 στη Θεσσαλονίκη, 166 στη Δυτική Ελλάδα, 154 στα Ιόνια Νησιά, 120 στην Κρήτη, 97 στην Κεντρική Μακεδονία, 92 στην Πελοπόννησο, 90 στη Στερεά Ελλάδα, 75 στη Θεσσαλία, 60 στην Ήπειρο, 60 στο Νότιο Αιγαίο, 53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στο Βόρειο Αιγαίο και 14 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 17.358 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Στο μεταξύ για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα, ως ακολούθως: 6 στη Θεσσαλονίκη και 3 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (330) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (337) άτομα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share