Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπουδαία δωρέα της «Καρέλια ΑΕ»: Δώρισε 50 υπερσύγχρονες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό

Μεγάλη κίνηση

3 Απριλίου 2020 14:03
Σπουδαία δωρέα της «Καρέλια ΑΕ»: Δώρισε 50 υπερσύγχρονες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σπουδαία δωρεά προχώρησε από την πλευρά της η «Καρέλια ΑΕ», με την καπνοβιομηχανία να προσφέρει 50 υπερσύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδων Eντατικής Θεραπείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη «μάχη» εναντίον του κορωνοϊού.

Η εν λόγω εταιρεία, άλλωστε, είναι γνωστή για το ευρύ της κοινωνικό έργο και είναι αλήθεια, ότι δεν προκαλεί καμία εντύπωση η εκ νέου μεγάλη της προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Από τα ετήσια μπόνους μέχρι τον κορωνοϊό, το έργο της «Καρέλια ΑΕ» είναι διαχρονικό, γράφοντας εκ νέου μια υπέροχη σελίδα στο συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας της. Άλλη μία όμορφη κίνηση είχε κάνει ο Γιώργος Πρίντεζης, ενισχύοντας το νοσοκομείο της Σύρου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Καρέλια Α.Ε, θέλοντας να συμβάλει στην εθνική, εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη δωρεά, προς το Υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας.

Η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share