Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Εφιάλτης: Εκτίμηση για 10 εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως!

Τι ισχύει τελικά;

3 Απριλίου 2020 11:35
Εφιάλτης: Εκτίμηση για 10 εκατ. κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέχρι και 10 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να έχουν κορωνοϊό αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, με τον επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Αυστραλίας να αναφέρει αυτή την εκτίμηση και να τη στηρίζει στο γεγονός, ότι αρκετές χώρες έχουν έλλειψη διαγνωστικών τεστ, κάτι που φυσικά δεν τις βοηθά να εντοπίσουν τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος στηρίζεται σε επίσημα σημερινά στοιχεία, τα κρούσματα νέου κορονοϊού ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο, αλλά ο αρχίατρος της Αυστραλίας σημείωσε ότι ο πραγματικός τους αριθμός παγκοσμίως μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος. «Παγκοσμίως έχουμε καταγράψει ένα εκατομμύριο κρούσματα. Ωστόσο πιστεύουμε ότι ο πραγματικός τους αριθμός είναι πέντε ή δέκα φορές μεγαλύτερος», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπρένταν Μέρφι. Δείτε και ποια φάρμακα επεσήμανε μόλις πριν από λίγο ο ΕΦΕΤ ως επικίνδυνα για τον φονικό ιό.

Τα ποσοστά θνησιμότητας διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ των διαφόρων χωρών, συνέχισε, πράγμα το οποίο τον κάνει να πιστεύει ότι πολλά κρούσματα δεν εντοπίζονται.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ζητήσει από τις χώρες να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που κάνουν για τον νέο κορωνοϊό, ενώ κάποιοι επικριτές έχουν επίσης επισημάνει διαφορές στον τρόπο που ορισμένες χώρες καταμετρούν τα κρούσματα SARS-CoV-2. Η Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, μόνον πρόσφατα άρχισε να καταμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, προκαλώντας επικρίσεις από κάποιους διεθνείς ειδικούς. Χωρίς να επικρίνει την Κίνα, ή άλλες χώρες, ο Μέρφι σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται άλλα στοιχεία πέραν αυτών της Αυστραλίας.

«Οι μόνοι αριθμοί τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι οι αυστραλιανοί αριθμοί, ειλικρινά», δήλωσε. Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 5.300 κρούσματα και 28 θανάτους μέχρι στιγμής από τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share