Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

«Φοβάμαι...» - Νοσοκόμα ξεσπά σε λυγμούς (Video)

Συγκλονίζει

3 Απριλίου 2020 11:32
«Φοβάμαι...» - Νοσοκόμα ξεσπά σε λυγμούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια Αμερικανίδα νοσοκόμα, ξεσπά σε λυγμούς και δηλώνει ότι παραιτείται, επειδή φοβάται πως θα μεταδώσει τον κορωνοϊό στους συγγενείς της. Ενώ, ένας άνδρας ήταν 49 μέρες με κορωνοϊό, φέρνοντας στο φως μία τρομακτική ανακάλυψη για τον φονικό ιό

«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου σήμερα. Πήγα στην δουλειά και μου ανέθεσαν έναν ασθενή με Covid-19 και είδα ότι η μονάδα μου είχε μετατραπεί σε μονάδα αναφοράς κρουσμάτων κορωνοϊού. Καμία από τις νοσοκόμες δεν φορούσε μάσκες, ούτε καν χειρουργικές μάσκες στους διαδρόμους όπου έδιναν αναφορά ο ένας στον άλλον. Είπα στον διευθυντή ότι είχα την δική μου μάσκα», αναφέρει κλαίγοντας η νεαρή γυναίκα.

«Είπα στον διευθυντή ότι καταλαβαίνω ότι έχουμε ελλείψεις αλλά αφήστε με να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αφήστε με να αισθάνομαι ασφαλής. Έχω οικογένεια στην οποία θα πρέπει να γυρίσω πίσω. Και όπως φαίνεται τα πράγματα δεν θα καλυτερέψουν. Η Αμερική δεν είναι προετοιμασμένη. Οι νοσοκόμες δεν προστατεύονται», κατέληξε η ίδια.

«Να μη θριαμβολογούμε, δεν είμαστε ούτε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου» - Έλληνας καθηγητής προειδοποιεί για τον κορωνοϊό

Έκτακτη είναι η προειδοποίηση Έλληνα καθηγητή για την πορεία του κορωνοϊού, με τον Λοιμωξιολόγο και καθηγητή της Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα, να αναφέρει πως δεν είμαστε καν… στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, άρα δεν πρέπει να θριαμβολογούμε.

«Οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας. Δεν είμαστε ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στην Ιταλία είχαμε πολύ χαμηλή κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα είχαμε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων», είπε ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Δείτε, παράλληλα, το πρώτο τεστ αίματος που εγκρίθηκε για την ανίχνευση αντισωμάτων.

«Ακούω θριαμβολογία... Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε, έχουμε πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο, να μη χαλαρώνουμε να μην εφησυχάζουμε ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί το σύστημα υγείας, να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις», ανέφερε ο κ. Σύψας.

«Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα... Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμούς και να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες... Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση, μία καμπή» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος και διευκρίνισε πως «ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι δεν σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι, ότι θα υπάρξει σφύριγμα και θα βγούμε όλοι τρέχοντας από το σπίτι».

«Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά δεν πρέπει να έχουμε διασπορά... Είμαστε ακόμη σε μια καμπή που μπορεί να γυρίσουμε δεξιά ή αριστερά. Έχουμε ακόμη διασπορά... Στις λαϊκές, στις τράπεζες δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό. Το 95% πειθαρχεί ένα μικρό ποσοστό δεν πειθαρχεί. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμη στην αρχή δεν χρειάζεται χαλάρωση», ανέφερε ο κ. Σύψας και προειδοποίησε ότι «υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως οι δομές φιλοξενίας, τα γηροκομεία έχουμε πολλές τέτοιες εστίες εκτός από την κοινότητα που δεν έχει σταματήσει η διασπορά».

«Ας μη θριαμβολογούμε ακόμη, το μέλλον να κοιτάμε, θα είναι δύσκολο τις επόμενες εβδομάδες», υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share