Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυνηγοί σκότωσαν ένα λιοντάρι - Αυτό που συνέβη μετά σοκάρει

Απίστευτο!

3 Απριλίου 2020 08:42
Κυνηγοί σκότωσαν ένα λιοντάρι - Αυτό που συνέβη μετά σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρει η είδηση, ότι δύο κυνηγοί σκότωσαν και τεμάχισαν, ένα λευκό λιοντάρι στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο σε αυτή τους την πράξη, αφού στη συνέχεια το... έφαγαν.

Οι κυνηγοί δηλητηρίασαν το άγριο ζώο, το οποίο αποτελεί προστατευόμενο είδος, και στη συνέχεια έκαναν την αποτρόπαια πράξη τους. Μάλιστα, έχουμε δει ξανά παρόμοιο περιστατικό, όπου ένας κυνηγός είχε σκοτώσει για μια φωτογραφία (δείτε εδώ την σοκαριστική ιστορία).

"Οι δύο ύποπτοι φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός λιονταριού που ζούσε σε ένα από τα καταφύγια άγριων ζώων στην περιοχή αυτή. Του έδωσαν να φάει δηλητηριασμένο κρέας και το λιοντάρι πέθανε αμέσως" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, υπολοχαγός Μοάτσε Νγκόπε.

"Οι ύποπτοι έκοψαν τα πόδια, το κεφάλι και αποπειράθηκαν ακόμα να αφαιρέσουν το δέρμα του λιονταριού πριν διαφύγουν από το σημείο". Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τα δύο άτομα, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για άλλους δύο που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ηλικιωμένο λιοντάρι περιφέρεται σκελετωμένο λίγο πριν πεθάνει - Η συνέχεια σοκάρει

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες που δείχνουν τις τελευταίες στιγμές ενός ηλικιωμένου λιονταριού. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, δεν μπορεί καν να προχωρήσει.

Το λιοντάρι ζούσε στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής, όπου φωτογραφήθηκε. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τον 64χρονο Λάρι από την Καλιφόρνια. Ο ίδιος, αναγράφει το πώς πλησίασε το ζώο, το οποίο εκείνη την ώρα έπινε από μια τρύπα ποτίσματος. "Αφού είχε πιει νερό, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Ήταν στην κυριολεξία 'πετσί και κόκαλο.'"

Ακόμη, ο φωτογράφος περιγράφει, πως, καθώς το λιοντάρι απομακρύνθηκε από το νερό, περπατούσε σαν να ήταν μεθυσμένο και σταματούσε κάθε λίγα βήματα πριν τελικά καταρρεύσει. "Ήταν προφανές ότι ήταν στις τελευταίες μέρες του," είπε ο 64χρονος.

Μετά από λίγο, ο Λάρι και ένας φίλος μεταφέρθηκαν στο σημείο που είχε ξαπλώσει το λιοντάρι για να ξεκουραστεί."Το βρήκαμε ξαπλωμένο στο χορτάρι, εξαντλημένο και ανίκανο να κινηθεί." "Απλά ήθελε να ξέρει ότι δεν θα πεθάνει μόνος του."

"Πάλευε για να αναπνεύσει ώσπου άφησε την τελευταία του αναπνοή. Είχε φύγει. Ο βασιλιάς ήταν νεκρός.”Αργότερα είπε: “Ήξερα ότι ήμουν μάρτυρας μιας αληθινής στιγμής. Αυτή είναι η πραγματική φύση, τόσο η ζωή όσο και ο θάνατος."

Αυτές οι εικόνες με το λιοντάρι "τσακίζουν" κόκαλα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι αντίστοιχο. Δείτε εδώ τα σκελετωμένα λιοντάρια που τα άφηναν να πεθάνουν από την πείνα σε ζωολογικό κήπο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share