Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

«Με χτύπησε σαν ένας τόνος τούβλα»: Σοκάρει μαρτυρία αεροσυνοδού που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό

Κόβει την ανάσα

3 Απριλίου 2020 07:51
«Με χτύπησε σαν ένας τόνος τούβλα»: Σοκάρει μαρτυρία αεροσυνοδού που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ακόμα μια συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό έρχεται στην δημοσιότητα και σοκάρει.

Συγκεκριμένα, η Γαμπριέλ Γουίλσον μολύνθηκε από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια πτήσης με την Air Canada από το Τορόντο του Καναδά για τη Φρανκούρτη και πίσω.

Μπορεί οι πτήσεις να έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό, ωστόσο όλες οι χώρες ναυλώνουν αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό πολιτών τους που έμειναν αποκομμένοι στο εξωτερικό μέσα στην πανδημία. Η αεροσυνοδός, που ζήτησε από την βρετανική Guardian να μιλήσει με ψευδώνυμο, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία λίγο αργότερα. Ανατριχιαστική ήταν και η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας να αποχαιρετάει τη μητέρα της μέσω facetime.

«Ο κορωνοϊός με χτύπησε σαν ένας τόνος από τούβλα»

Περπατούσε στο πάρκο με την μικρή της κόρη, όταν ένιωσε τους πνεύμονές της να βαραίνουν. «Με χτύπησε σαν ένας τόνος από τούβλα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αισθανόταν σαν κάποιος να τραβούσε τους πνεύμονές της από άκρη, σε άκρη σαν ελατήριο. Η αεροσυνοδός περιγράφει επίσης πως ένιωθε πολύ ξηρό τον λαιμό της, στα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Σύντομα τα συμπτώματα πύκνωσαν και η Γουίλσον ξεκίνησε να θορυβείται. Αρχικά, σκέφτηκε πως δεν υπήρχε λόγος να επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο. Δεν ήθελε να επιβαρύνει το σύστημα υγείας του Καναδά, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, αργότερα και ενώ τα συμπτώματα επέμειναν, συμβουλεύτηκε πνευμονολόγο και πραγματοποίησε το τεστ. «Δεν είμαι υποχόνδρια. Δεν πίστευα ειλικρινά πως “ω, Θεέ μου, έχω κορωνοϊό» λέει.

μαρτυρία αεροσυνοδού που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό

Η «ψυχική» μάχη με τον κορωνοϊό

Όταν το τεστ βγήκε θετικό, πέντε μέρες αργότερα η αεροσυνοδός ένιωσε να πνίγεται από τον πανικό. Κλείστηκε στην απομόνωση στο υπόγειο του σπιτιού της και έβλεπε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά μόνο μέσα από το κινητό της τηλέφωνο. Εκείνοι της άφηναν το φαγητό στο πλατύσκαλο και έφευγαν.

Εκείνο που βρίσκει δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον κορωνοϊό, είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας. Όπως λέει η Καναδή, δεν της έφτανε η αρρώστιά της, η αγωνία για τους δικούς της ανθρώπους δεν την άφηνε να κοιμηθεί τα βράδια. «Για μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου “έτρεχε”. Ήταν δύσκολο», λέει.

Αεροσυνοδοί, οι «ταχύτατοι φορείς μετάδοσης του κορωνοϊόύ»

Λίγο αργότερα, οι χειρότεροι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν. Φαίνεται πως η Γουίλσον είχε μεταδώσει τον κορωνοϊό στον σύζυγο και τις δύο τους κόρες. Η αεροσυνοδός περιγράφει πως όλο αυτό το διάστημα σκέφτεται πως το επάγγελμά της μετατράπηκε σε «ταχύτατο φορέα μετάδοσης» του κορωνοϊού. «Το κολλήσαμε από επιβάτες. Αυτό είναι γεγονός. Όμως τώρα πια είμαι μέρος της μετάδοσης. Είμαστε υπερδρατήριοι φορείς μετάδοσης, καθώς πολίτες γυρίζουν σωρηδόν σπίτι» λέει.

Στις ημέρες που ακολούθησαν, επιβεβαιώθηκαν και άλλα κρούσματα του κορωνοϊού, στην ίδια εκείνη πτήση από τη Φρανκφούρτη που είχε πάρει και εκείνη. Επτά ακόμη μέλη του πληρώματος της Air Canada διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σε μια πτήση με το Boeing 777-300, που μπορεί να μεταφέρει ως και 450 επιβάτες.

Η Γουίλσον έχει τεθεί σε προσωρινή αργία, όπως και 16.000 άλλοι εργαζόμενοι της Air Canada, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τη μετάδοση της νόσου, αλλά και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. «Αν δεν οδηγηθείς σε πνευμονία ή την ανάγκη αναπνευστήρα, μπορείς σίγουρα να ξεπεράσεις χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα» λέει για την εμπειρία της νόσου Covid-19. «Οι πονοκέφαλοι, ο πυρετός, όλα πέρασαν με απλά παυσίπονα», σημειώνει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share