Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων από την Αμερική στην Κίνα για τον φονικό ιό

Τι ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι;

2 Απριλίου 2020 22:50
Κορωνοϊός:  Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων από την Αμερική στην Κίνα για τον φονικό ιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγωγή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Δείτε επίσης τα κατακόρυφα ποσοστά των κρουσμάτων παγκοσμίος!

Κορωνοϊός - Γαλλία: Τραγικές καταστάσεις 471 νεκροί σε ένα 24ωρο

Τους 4.503 νεκρούς φτάνει ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, σύμφωνα με τον απολογισμό των Αρχών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, 471 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της το τελευταίο 24ωρο. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ανέφερε πως 26.646 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας.

Εξ αυτών, 6.399 παραμένουν διασωληνωμένοι, με το 35% των σοβαρών περιστατικών να είναι κάτω των 60 ετών. Ο Σαλομόν ανέφερε πως 30 πολίτες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στη Γαλλία είναι μικρότεροι των 30 ετών.

Μια θετική είδηση αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Γαλλία έχει να κάνει με την ελαφριά μείωση των περιστατικών που επιδεινώθηκαν το τελευταίο 24ωρα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αναπνευστήρα. Οι ασθενείς του Covid-19 που διασωληνώθηκαν ανέρχονται σε 382, έναντι 452 την Τετάρτη και 458 την Τρίτη.Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας αποκάλυψε επίσης πως εκ των 36.155 τεστ που διενέργησαν οι υπηρεσίες της χώρας, το 30% διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα ραγδαία είναι και τα κρούσματα στην Τουρκία!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share