Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Δημοσκόπηση Κορωνοϊού: 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται ''τυφλά'' τον Σωτήρη Τσιόρδα

Το πρόσωπο των ημερών!

2 Απριλίου 2020 20:35
Δημοσκόπηση Κορωνοϊού: 9 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται ''τυφλά'' τον Σωτήρη Τσιόρδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα δείχνουν να έχουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Το 89% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η πληροφόρηση από τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι έγκυρη και επαρκής, ενώ μόλις το 6% απάντησε αρνητικά.

Παράλληλα, το 44,5 των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης εκτιμούν ότι η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.
Βίντεο: Η δημοσκόπηση της Alco

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 25 Μαρτίου μέχρι και χθες, Δευτέρα 1η Απριλίου.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκε η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιας και βρέθηκαν 23 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας είπε ότι εφόσον παραμείνουμε αφοσιωμένοι στα μέτρα δεν υπάρχει θέμα λήψης περαιτέρω μέτρων... «Η παράκληση μας είναι να προφυλαχθούν οι πολίτες. Εμάς μας προβληματίζουν τα φαινόμενα συγχρωτισμού» σημείωσε.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους από κοωρονοϊό στην Ελλάδα, και μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share