Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Καταγράφηκαν 630 παραβάσεις που αγνόησαν την καραντίνα

Αδιανόητο!

2 Απριλίου 2020 19:23
Κορωνοϊός: Καταγράφηκαν 630 παραβάσεις που αγνόησαν την καραντίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την Πέμπτη, από τις 06:00 έως τις 15:00, ανήλθαν σε 630, με τις περισσότερες να βεβαιώνονται στην Αττική (245).

Οι υπόλοιπες παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

62 στα Ιόνια Νησιά, 52 στην Κρήτη, 43 στη Δυτική Ελλάδα, 41 στη Στερεά Ελλάδα, 37 στη Θεσσαλονίκη, 34 στην Πελοπόννησο, 27 στην Κεντρική Μακεδονία, 26 στη Θεσσαλία, 18 στο Νότιο Αιγαίο, 17 στο Βόρειο Αιγαίο, 16 στην Ήπειρο, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, που ξεκίνησε το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.741 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκε η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιας και βρέθηκαν 23 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας είπε ότι εφόσον παραμείνουμε αφοσιωμένοι στα μέτρα δεν υπάρχει θέμα λήψης περαιτέρω μέτρων... «Η παράκληση μας είναι να προφυλαχθούν οι πολίτες. Εμάς μας προβληματίζουν τα φαινόμενα συγχρωτισμού» σημείωσε.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους από κοωρονοϊό στην Ελλάδα, και μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share