Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

23 κρούσματα

2 Απριλίου 2020 18:59
Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκε η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιας και βρέθηκαν 23 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας είπε ότι εφόσον παραμείνουμε αφοσιωμένοι στα μέτρα δεν υπάρχει θέμα λήψης περαιτέρω μέτρων... «Η παράκληση μας είναι να προφυλαχθούν οι πολίτες. Εμάς μας προβληματίζουν τα φαινόμενα συγχρωτισμού» σημείωσε.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους από κοωρονοϊό στην Ελλάδα, και μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share