Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ελλάδα: Τουλάχιστον 99 νέα κρούσματα και 53 νεκροί

91 διασωληνωμένοι

2 Απριλίου 2020 18:10
Κορωνοϊός - Ελλάδα: Τουλάχιστον 99 νέα κρούσματα και 53 νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα τουλάχιστον 99 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα, και 53 είναι οι νεκροί και άλλοι 91 διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός είναι πάνω από 1500.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι στη χώρα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα, καθώς και άλλα 23 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας.

Υπάρχουν 49 γνωστά κρούσματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πάνω στο πλοίο, όπου ελέγχθηκαν και οι 380 επιβαίνοντες, είναι 119.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα θα είναι μικρή, όπως θα δείτε εδώ, για αυτό και δεν πρέπει να χαλάσουμε όσα έχουμε καταφέρει.

Κοροναϊός: 53 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε γυναίκα στην Καστοριά

Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα – Νέος θάνατος στην Καστοριάα από κορωνοϊό!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alphafm.gr, απεβίωσε μία γυναίκα 90 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα κατέληξε ακόμη μία γυναίκα, 78 ετών, από την Πέλλα. Σύμφωνα με κατοίκους της Φουστάνης, που επικαλείται το pellanews.gr, η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε και ένας άνδρας 51 ετών από την Καστοριά.

Ο 51χρονος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να φεύγει τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6 άτομα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ.

Δυστυχώς έχουμε τον πρώτο θάνατο. Η 78χρονη γυναίκα, το πέμπτο κρούσμα στην Φούστανη, απεβίωσε.Το κρούσμα ήταν ορφανό και είχε έλθει στην Φούστανη τον τελευταίο καιρό. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

Posted by Danis Tzamtzis on Thursday, April 2, 2020

Κύπρος: Είχε κορωνοϊό, έκανε πάρτι και κόλλησε άλλους 15

Απίστευτη ιστορία έρχεται από την Κύπρο με πρωταγωνιστή έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε κορωνοϊό και παρόλα αυτά να έκανε πάρτι!

Αποκάλυψη από την εκπρόσωπο Τύπου του Υπουρείου Υγείας της χώρας, Μαργαρίτα Κυριάκου. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020 στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ αποκάλυψε ότι ένα άτομο κρούσμα κορωνοϊού έκανε πάρτι με 15 άλλα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν και οι 15 να βρεθούν θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό, με την Κύπρο να αυξάνει ραγδαία τα κρούσματά της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share