Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Αυτό είναι το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς;

2 Απριλίου 2020 16:33
Αυτό είναι το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το "Βοήθεια στο Σπίτι". Δώστε βάση καθώς σας έχουμε όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών εν μέσω πανδημίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τους αριθμούς των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά και των νέων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο προϋπήρχε και τώρα εν μέσω της κρίσης, ενισχύθηκε.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τους ΟΤΑ, προχωρά στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιπλέον 12 εκατ. ευρώ για την σίτιση πολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Προκειμένου να παραμείνουν εντός της οικίας τους οι ευπαθείς ομάδες και κυρίως οι ηλικιωμένοι, το πρόγραμμα εφαρμόζεται πλέον από 273 Δήμους, στους οποίους, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εργάζονται συνολικά 3.047 υπάλληλοι οι οποίοι ανήκουν σε δημοτικές υποδομές που έκλεισαν, από τα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.

Στόχος του προγράμματος είναι να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες που έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα που «τρέχει» το υπουργείο Εσωτερικών έχει υιοθετήσει και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ υπολογίζεται ότι θα μοιραστεί φαγητό σε περίπου 30.000 ανθρώπους μόνο στην Αττική.

Πώς λειτουργεί το Βοήθεια στο Σπίτι- Δωρεάν συνδρομή από catering
Οπως επεσήμανε ο υφυπουργός, κάθε Δήμος δημιουργεί ένα τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα μπορεί να απευθυνθεί όποιος έχει ανάγκη, ενώ συζητήθηκε να διανέμονται κατ’ οίκον, μερίδες φαγητού σε αυτούς που μέχρι πρόσφατα σιτίζονταν από συσσίτια.

Γι’ αυτό το λόγο θα ζητηθεί και η δωρεάν συνδρομή μεγάλων εταιριών catering, όπως είπε, ενώ για τη μεταφορά τροφίμων σε χωριά όπου δεν επαρκούν τα δημοτικά οχήματα, θα ζητηθεί η δωρεάν συνδρομή εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του θέση, τη μάχη για να περιορίσουμε την διασπορά του ιού, για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσής τους. Ενστερνιζόμαστε το σύνθημα «μένουμε σπίτι» και το κάνουμε πράξη μέχρι τέλους, κάθε μέρα, με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Μένουμε σπίτι γιατί έτσι κερδίζουμε τον πόλεμο», ήταν το μήνυμα του κ. Χαρδαλιά. Γνωστό μάλιστα πριν λίγο έγινε πως στα 52 ανέβηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share