Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο - Πάνω από τα ελληνικά νησιά Οινούσσες και Παναγιά

Συναγερμός

2 Απριλίου 2020 15:30
Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο - Πάνω από τα ελληνικά νησιά Οινούσσες και Παναγιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο πραγματοποίησαν για ακόμη μία φορά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 26.00 πόδια. Ακολούθως, το ίδιο ζεύγος των F-16 πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 21.000 πόδια.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που μετανάστες επιχειρούν με... φλεγόμενα δέντρα να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον Έβρο, όταν ομάδα μεταναστών έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετύχαιναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα προς διευκόλυνση των επιδιώξεων των παράνομων μεταναστών.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο

Να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος επιχείρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 100 περίπου παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές Έβρου.

Με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν και πάλι δακρυγόνα οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη. Ένα ακόμα βίντεο-ντοκουμέντο που αποτυπώνει την εκρηκτική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έδωσε στη δημοσιότητα Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος.

Πλήθος μεταναστών επιχειρούν με κάθε μέσο χρησιμοποιώντας ακόμη και αυτοσχέδια σκάλα να ρίξουν τον φράχτη της αστυνομίας για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share