Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 52 νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα - Κατέληξε 78χρονη

Συνεχίζεται η τραγωδία

2 Απριλίου 2020 13:47
Κορωνοϊός: 52 νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα - Κατέληξε 78χρονη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατέληξε σήμερα το πρωί η 78χρονη που ήταν το 5ο κρούσμα κορωνοϊού στην Φούστανη Αλμωπίας. Έτσι καταγράφεται και ο πρώτος θάνατος στο νομό και ο 52ος θάνατος πανελλαδικά. Το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ένας 51χρονος από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

H 78χρονη έπασχε και από επικείμενα νοσήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της και οι θετικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό είχαν βγει λίγες μέρες νωρίτερα. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος εξέφρασε και τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια.

Πλοίο «βόμβα» στον Πειραιά - Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό

Θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ενώ, «βόμβα» έριξε και μια ερευνήτρια του MIT, με την έκθεσή τη να σοκάρει για τον φονικό ιό.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών. Μέχρι χθες είχε γίνει γνωστό πως 40 άτομα είναι θετικά στον ιό, ενώ δύο εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο «Αττικό» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο. Ολοι οι ναυτικοί βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την εμπόδιση της εξάπλωσης μέσα στο πλοίο.

Οι δυσκολίες διαχείρισης του περιστατικού είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση στο πλήρωμα και τους ναυτικούς που βρίσκονται εν πλω σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να έχουν πιάσει λιμάνι. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο υπάρχουν χώροι καραντίνας. Το σχέδιο που εξετάζεται είναι αρχικά να μείνουν στο πλοίου ασθενείς (όσοι εμφανίσουν συμπτώματα) και θετικά κρούσματα και να γίνει η ιατρική τους επίβλεψη εν πλω, με εξαίρεση αν υπάρξει μεγάλη επιδείνωση της υγείας τους. Ανάλογα, μπορεί όσοι βγουν αρνητικοί στον ιό να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share