Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Πλοίο «βόμβα» στον Πειραιά - Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό (Video)

Σοκ!

2 Απριλίου 2020 13:33
Πλοίο «βόμβα» στον Πειραιά - Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ενώ, «βόμβα» έριξε και μια ερευνήτρια του MIT, με την έκθεσή τη να σοκάρει για τον φονικό ιό.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών. Μέχρι χθες είχε γίνει γνωστό πως 40 άτομα είναι θετικά στον ιό, ενώ δύο εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο «Αττικό» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο. Ολοι οι ναυτικοί βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την εμπόδιση της εξάπλωσης μέσα στο πλοίο.

Οι δυσκολίες διαχείρισης του περιστατικού είναι μεγάλες, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση στο πλήρωμα και τους ναυτικούς που βρίσκονται εν πλω σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να έχουν πιάσει λιμάνι. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο υπάρχουν χώροι καραντίνας. Το σχέδιο που εξετάζεται είναι αρχικά να μείνουν στο πλοίου ασθενείς (όσοι εμφανίσουν συμπτώματα) και θετικά κρούσματα και να γίνει η ιατρική τους επίβλεψη εν πλω, με εξαίρεση αν υπάρξει μεγάλη επιδείνωση της υγείας τους. Ανάλογα, μπορεί όσοι βγουν αρνητικοί στον ιό να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Συναγερμός στη Ριτσώνα: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών (Video)

Σε καραντίνα έχει τεθεί για τις επόμενες 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Ριτσώνα, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στον απόηχο της ιχνηλάτησης των επαφών της λεχώνας, η οποία διαγνώσθηκε θετική στον ιό, λίγα λεπτά αφότου γέννησε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας». Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, η Αστυνομία έχει αποκλείσει από το πρωί τη δομή. «Φροντίζουμε να διανεμηθούν τρόφιμα και να ενισχυθεί η ασφάλεια, για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα γίνει καμία είσοδος ή έξοδος» εξήγησε ο κ. Μηταράκης, ενώ τα θετικά κρούσματα θα παρακολουθούνται εντός δομής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share