Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Με αυτό το αποδεικτικό μπορείς να πας στο χωριό το Πάσχα - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση (photo)

Προσοχή!

2 Απριλίου 2020 11:48
Κορωνοϊός: Με αυτό το αποδεικτικό μπορείς να πας στο χωριό το Πάσχα - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα στην πόλη λέει ο λαός, αλλά φέτος αυτό δε θα ισχύσει, όπως και τόσα άλλα συνηθίζαμε σαν λαός να κάνουμε τέτοιον καιρό. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα και αυτό ισχύει και για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει μια μαζική έξοδο εκδρομέων στα χωριά της, επεξεργάζεται πολλά σενάρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε, όταν ανακόπηκε το κύμα εξόδου στα νησιά τις πρώτες μέρες που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερα τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων, βάζοντας φρένο στην αλόγιστη χρήση των SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα το επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να στήσει μπλόκα στα διόδια και σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, όπου θα ζητείται από τους οδηγούς το εκκαθαριστικό της εφορίας, το οποίο αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη.

Μάλιστα η έξοδος του Πάσχα θα γίνεται άπαξ, δηλαδή δε θα υπάρχει περιθώριο επιστροφή. Γι’ αυτόν τον λόγο ενδέχεται να αυξηθεί και το πρόστιμο των 150€ για όσους θα πιάνονται στα διόδια τις ημέρες του κρίσιμου Απρίλη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο πιο δύσκολος της πανδημίας για τη χώρα μας. Βεβαίως εξαιρούνται οι επαγγελματικοί λόγοι, καθώς και οι ιατρικοί, που θα βεβαιώνονται ωστόσο από δημόσιο φορέα κι όχι από ιδιώτη ιατρό.

Πείραμα-σοκ για τον κορωνοϊό - Δείτε πως τα μικροσταγονίδια μεταφέρουν τον ιό (Video)

Σοκ προκαλεί πείραμα που προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση και δείχνει πόσο επικίνδυνα είναι τα μικροσταγονίδια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. «Βόμβα» έριξε και μια ερευνήτρια του MIT, με την έκθεσή τη να σοκάρει για τον φονικό ιό.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσους συνυπάρχουν σε ένα μικρό χώρο με κάποιον που έχει προσβληθεί, καθώς ακόμη και το απλό βήξιμο έχει ως αποτέλεσμα να εξαπλώνονται εκατό χιλιάδες σταγονίδια και να αιωρούνται για αρκετά λεπτά.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share