Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κίνα: Πόλη απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος από γάτες και σκύλους για πρώτη φορά

Τα έκλεβαν από αυλές σπιτιών

2 Απριλίου 2020 11:20
Κίνα: Πόλη απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος από γάτες και σκύλους για πρώτη φορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Shenzhen έχει γίνει η πρώτη πόλη στην Κίνα που απαγορεύει μόνιμα την παραγωγή και την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου. Δείτε πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Με 13 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη εισήγαγε νέους κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου. Οι νομοθέτες αναγνώρισαν ότι η απόφαση είναι μια «απαίτηση του καθολικού πολιτισμού για μια σύγχρονη κοινωνία».

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης Shenzhen δήλωσε: "Τα σκυλιά και οι γάτες ως κατοικίδια ζώα έχουν καθιερώσει μια πολύ στενότερη σχέση με τους ανθρώπους από όλα τα άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσης σκύλων και γάτων και άλλων κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινή πρακτική στις αναπτυγμένες χώρες και στο Χονγκ Κονγκ Ταϊβάν.

"Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται επίσης στη ζήτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού."

Οι ακτιβιστές των ζώων έχουν ζητήσει αυτά τα μέτρα εδώ και χρόνια και οι νομοθέτες έχουν επιτέλους εισαγάγει τον κανονισμό της Ειδικής Οικονομικής Περιοχής του Shenzhen για την πλήρη απαγόρευση της κατανάλωσης των ζώων.

Η Κίνα έβαλε προσωρινή απαγόρευση στις αγορές άγριων ζώων μετά τον κορονοϊό, ωστόσο οι ακτιβιστές ανησυχούν ότι αυτοί οι κανόνες θα χαλαρώσουν αν και όταν μειωθούν οι περιπτώσεις Covid-19.

Η νέα απόφαση του Shenzhen για το κρέας γάτας και σκύλου θα είναι μια μόνιμη απαγόρευση, ωστόσο οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να τρώνε χοίρους, αγελάδες, πρόβατα, γαϊδούρια, κουνέλια, κοτόπουλα, πάπιες, χήνες και περιστέρια.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία της πολιτικής της Κίνας, ο Δρ. Πίτερ Λι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είδηση, προσθέτοντας: «Είναι ιστορική απόφαση της Shenzhen να γίνει η πρώτη πόλη της Κίνας για την απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος σκύλου και γάτας, που σκοτώνει περίπου 10 εκατομμύρια σκύλους και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο.

"Η πλειοψηφία αυτών των ζώων συντρόφων κλέβονται από τις πίσω αυλές των ανθρώπων ή κλέβονται από τους δρόμους για να θανατωθούν σε σφαγεία και εστιατόρια στην Κίνα.

Να σημειωθεί ότι στην Κίνα ξεκίνησε ο κορωνοϊός και πλέον βλέπει τα κρούσματα της να αυξάνονται για ακόμα μια φορά, ενώ επέβαλε νέα μέτρα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share