Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θλίψη για τους 51 νεκρούς - Τεράστιo πρόβλημα στη Καστοριά

Θρίλερ!

2 Απριλίου 2020 07:57
Κορωνοϊός: Θλίψη για τους 51 νεκρούς - Τεράστιo πρόβλημα στη Καστοριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τους 51 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ασθενής από την Καστοριά που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος 51χρονος αποτελεί τον έβδομο νεκρό από κορωνοϊό από την περιοχή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάνει τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.415 με 81 να προστίθενται το προηγούμενο 24ωρο.

Από τους συνολικά 51 νεκρούς οι 39 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες με το 94% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι μεγάλης ηλικίας.

Μέχρι και την Τετάρτη είχαν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ.

«Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» σχολίασε στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας.

«Έβαλα τα κλάματα όταν έμαθα ότι αρρώστησα» - Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος (Video)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ασθενής που νοσεί από τον κορωνοϊό μιλά μέσα από το νοσοκομείο και φορώντας την ειδική μάσκα οξυγόνου, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος συγκλονίζει λέγοντας: «Έβαλα τα κλάματα όταν έμαθα ότι αρρώστησα». Επίσης, ανατριχιαστική είναι η περιγραφή νεός 44χρονου που νίκησε τον κορωνοϊό.

Δείτε όλα όσα δήλωσε:

«Όταν έμαθα ότι έχω κορωνοϊό, έβαλα τα κλάματα, γιατί δεν έχω αρρωστήσει ποτέ μου. Μένω στο χωριό και πέρναγα από το νοσοκομείο κάθε βράδυ όταν τελείωνα τις εκπομπές μου, τη δουλειά μου και έβλεπα τον κόσμο μέσα κι έλεγα τι κρίμα… αυτοί οι άνθρωποι να είναι μόνοι τους στο νοσοκομείο. Να, που το έζησα κι εγώ» περιγράφει ο Σωτήρης Γεωργούντζος και προσθέτει:

«Μάλιστα όταν μου είπαν θα πας στο Ρίο με ασθενοφόρο, εκεί κατέρρευσα. Εκεί βλέπεις ότι ο άνθρωπος έχει πολλές δυνάμεις, πολλές δυνατότητες μέσα του στα δύσκολα. Φαίνεται η δύναμη που έχει ο καθένας μας όταν έρθουν τα δύσκολα.Τα συμπτώματά του ξεκίνησαν με πυρετό, ο οποίος έπεσε αλλά την περασμένη Παρασκευή ανέβηκε ξανά»

«Η συμβουλή μου είναι κυρίως στον κόσμο. Το κράτος έκανε πολύ σωστά με τις απαγορεύσεις. Αν τις είχε κάνει και πιο νωρίς, ακόμα πολλοί θα είχαμε γλιτώσει. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα κόλλησα. Δεν μπορεί να έχω κολλήσει πριν από 33 μέρες ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στην Αθήνα. Και να γίνονται τεστ στον κόσμο» κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share