Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θερίζει» τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός - 4.476 νεκροί, πάνω από 200.000 κρούσματα του ιού

Δραματική η κατάσταση

1 Απριλίου 2020 23:07
«Θερίζει» τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός -  4.476 νεκροί, πάνω από 200.000 κρούσματα του ιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν σήμερα το φράγμα των 200.000 κρουσμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Παράλληλα, συνεχίζεται και ο εφιάλτης του κορωνοϊού στην Ιταλία, η οποία το τελευταίο 24ωρο μέτρησε 727 νεκρούς, με το σύνολο των θανάτων στη γείτονα χώρα να ανέρχεται πλέον σε 13.155

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 4.476 ανθρώπους στη χώρα, και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 203.608, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 1.900 νεκρούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, Άντριου Κουόμο.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της αυξανόμενης εξάπλωσης του ιού, περισσότεροι από 8 στους 10 Αμερικανούς καλούνται να μείνουν σπίτι. Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια ενδέχεται να σκοτώσει από 100.000 έως 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια θύματα χωρίς την εφαρμογή μέτρων.

«Δεν ήξερα αν είναι μέρα νύχτα» - Η ανατριχιαστική περιγραφή 44χρονου που νίκησε τον κορωνοϊό

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή ενός 44χρονου που νίκησε τον κορωνοϊό λέγοντας: «Δεν ήξερα αν είναι μέρα νύχτα». Συντετριμμένη είναι μία 53χρονη γυναίκα που έχασε τους γονείς της μέσα σε 12 ώρες από τον κορωνοϊό

Ο Νίκος Σπανόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από την Αμαλιάδα, και νόσησε έχοντας έρθει σε επαφή με τον αδελφό του, ο οποίος γύρισε από τους Αγίους Τόπους, στο γνωστό οργανωμένο ταξίδι που «έφερε» τον κορωνοϊό στη Δυτική Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν με μερικά δέκατα, γρήγορα τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν για τον 44χρονο που δεν είχε κάποιο προηγούμενο βαρύ υποκείμενο νόσημα. Η αρχική εξέταση, γρήγορα μετατράπηκε σε νοσηλεία εβδομάδων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πέρασε 15 εφιαλτικές ημέρες και νύχτες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου, έχοντας χάσει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Τον εφιάλτη έζησε και η οικογένειά του, που δεν μπορούσε καν να τον δει.

«Όταν μου είπαν ότι πρέπει να μπω σε ειδικό θάλαμο, είπα Νίκο τώρα πρέπει να παλέψεις για τη ζωή σου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα νύχτα. Μόνο ο γιατρός μου έκανε νόημα και μου έδινε κουράγιο. Οι δικοί μου πέρασαν πιο δύσκολα. Είπα τα δίνουμε όλα». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σπανόπουλος, δεν θα πρέπει κανείς να παίρνει αψήφιστα τον κορωνοϊό και την πιθανή έκθεσή του σε αυτόν. Ο ίδιος προτρέπει όλους να μείνουν μέσα στο σπίτι, αν δεν θέλουν να ζήσουν ότι έζησε και αυτός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share