Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Φόβοι του Σωτήρη Τσιόδρα για δεύτερο «κύμα» κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Μεγάλη αβεβαιότητα...» (Video)

Τι τον προβληματίζει

1 Απριλίου 2020 21:08
Φόβοι του Σωτήρη Τσιόδρα για δεύτερο «κύμα» κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Μεγάλη αβεβαιότητα...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου «κύματος» κορωνοϊού το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα, μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την πορεία του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα έκανε νέες συστάσεις για τις μάσκες και για το ποιοι πρέπει να τις φορούν.

Ο έγκριτος επιστήμονας έκανε λόγο για «μεγάλη αβεβαιότητα», ενώ ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική αντιμετώπισης ενός δεύτερου κύματος θα περιλαμβάνει και την τακτική του εμβολιασμού για τη (σ.σ. εποχική) γρίπη.

«Δεν θες να κυκλοφορούν δύο επιθετικοί ταυτόχρονα, ειδικά για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο» εξήγησε, χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και δεν είμαστε 100% σίγουροι. Ξέρουμε ότι κυκλοφόρησαν φέτος τρεις τύποι ιού μαζί. Στην αρχή οι δύο τύπου Α και μετά ήρθε ο Β, και ακολούθησε ο κορωνοϊός» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Τσιόδρας.

«Του χρόνου είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα, ένα μεγάλο ερωτηματικό αλλά σίγουρα οι στρατηγικές που αφορούν την πρόληψη – αν δεν έχουμε μέχρι τότε εμβόλιο - θα είναι σημαντικές στην προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια.

"Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω."

Ανακοίνωσε επίσης ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα για 14 ημέρες λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου . Προηγουμένως ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα και θύματα, τα οποία θα δείτε εδώ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων είχαν ζητήσει αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό του ύφος.

«Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν», τόνισε αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους», είπε ακόμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share