Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Κλείνουν λαϊκές αγορές - Δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας

301 έλεγχοι σε λαϊκές

1 Απριλίου 2020 18:59
Κορωνοϊός: Κλείνουν λαϊκές αγορές - Δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

"Λουκέτο" μπήκε σε τρεις λαϊκές αγορές μετά από ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Ποιες είναι αυτές;

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η αναστολή θα διαρκέσει για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από 16/03/2020 έως 31/03/2020 διενεργήθηκαν συνολικά 379 έλεγχοι από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς & Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και λοιπές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν:

  • στον τομέα της διακίνησης και πώλησης υγειονομικού υλικού (φαρμακαποθήκες και φαρμακεία) 55 έλεγχοι,
  • στον τομέα της λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών 23 έλεγχοι
  • και στον τομέα των υπαίθριων λαϊκών αγορών 301 έλεγχοι.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, είχε τονίσει ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και εφόσον καταγράφονται παραβάσεις θα υπάρχει «λουκέτο».

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για αισχροκέρδεια σε πρατήρια καυσίμων στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε εδώ νέα μέτρα που αποφασίστηκαν και αφορούν τις μετακινήσεις, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια.

"Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω."

Ανακοίνωσε επίσης ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα για 14 ημέρες λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου . Προηγουμένως ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα και θύματα, τα οποία θα δείτε εδώ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων είχαν ζητήσει αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό του ύφος.

«Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν», τόνισε αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους», είπε ακόμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share