Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Απαγόρευση πτήσεων ιδιωτικών ελικοπτέρων

1 Απριλίου 2020 18:39
Νίκος Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια.

"Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω."

Ανακοίνωσε επίσης ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα για 14 ημέρες λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου . Προηγουμένως ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα και θύματα, τα οποία θα δείτε εδώ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων είχαν ζητήσει αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό του ύφος.

«Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η "δημοκρατία της πειθούς". Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν», τόνισε αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους», είπε ακόμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share