Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Κοπέλα ζητά από τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους την Μεγάλη Εβδομάδα - Το βίντεο προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο

"Οι εκκλησίες να ανοίξουν"

1 Απριλίου 2020 17:48
Κοπέλα ζητά από τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους την Μεγάλη Εβδομάδα - Το βίντεο προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Χαμό προκάλεσε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube από μια κοπέλα και λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε, μιας και η ίδια ζητούσε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κόντρα στα μέτρα της Κυβέρνησης και αγνοώντας την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι χιουμοριστικό ή μία κραυγή αγωνίας πιστής. Η νεαρή καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους της Μεγάλη Εβδομάδα λέγοντας:

«Επειδή είσαι αντίχριστος εσύ και επειδή είσαι εσύ μασόνος θα μου απαγορεύσεις να μην πάω στην Εκκλησία; Αν έχουν λίγη τσίπα πάνω τους οι Έλληνες, κι αν έχουν ένα κύτταρο από τους αρχαίους Έλληνες, να βγουν όλοι στους δρόμους τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι εκκλησίες να ανοίξουν». Το βίντεο μπορεί να κατέβηκε, διεσώθη όμως στο Facebook με την προσθήκη μουσικής και γραμμάτων:

Να σημειωθεί ότι αν γίνουν τέτοιες συμπεριφορές πραγματικότητα θα γίνουν σίγουρα πράξη τα νέα μέτρα απαγόρευσης που προβλέπονται, τα οποία θα δείτε εδώ.

SMS για 3 ώρες, ημερήσιο όριο εξόδων και κατάργηση γραπτής δήλωσης - Όλα τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι (Video)

Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών, περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη, χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών, ακόμη και απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενδέχεται να είναι τα επόμενα, σταδιακά, και αυστηρότερα μέτρα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Επίσης, σαφές μήνυμα έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στην χώρα

Πέτσας: Στο τραπέζι μειώσεις των προμηθειών τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε το πρωί ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις των προμηθειών τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να ελεγχεί το φαινόμενο με τις ουρές έξω από τράπεζες και ΑΤΜ.

Σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε όσους μπορούν και ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. "Δεν μπορεί κάποιοι να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα μίλησε για όριο στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι τους, μία έως δύο φορές την ημέρα, και όριο στον χρόνο στην παραμονή εκτός σπιτιού αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση.

Χρονικός περιορισμός

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στο χρόνο αυτών, ενώ εξετάζεται και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Σκληρά μέτρα το Πάσχα

Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

Δήλωση μετακίνησης μόνο μέσω sms

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, δεν αποκλείεται να επέλθει και η κατάργηση της γραπτής δήλωσης και η δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share