Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παράταση παίρνουν τα μέτρα προστασίας

Όπως ήταν αναμενόμενο

1 Απριλίου 2020 17:19
Κορωνοϊός - Ιταλία: Παράταση παίρνουν τα μέτρα προστασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοινώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, από τον Υπουργό Υγείας, μέχρι τις 13 Απριλίου.

Αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Την Ιταλία έχουν στηρίξει πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η Γερμανία, που έστειλε αεροσκάφος για να χρησιμοποιηθεί σαν ειδικό νοσοκομείο, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Συγκλονίζει 53χρονη που έχασε τους γονείς της μέσα σε 12 ώρες από κορωνοϊό: «Σας παρακαλώ...»

Συντετριμμένη είναι μία 53χρονη γυναίκα που έχασε τους γονείς της μέσα σε 12 ώρες από τον κορωνοϊό. Ενώ, μια 90χρονη γιαγιά που είχε κορωνοϊό θυσιάστηκε για τους νεότερους, με την κίνησή της να προκαλεί ρίγη συγκίνησης

Ο 79χρονος και η 77χρονη σύζυγός του, που ήταν παντρεμένοι για 53χρόνια άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομείο του Μπέλφαστ. «Σας παρακαλώ, παρακαλώ τον καθένα ξεχωριστά, ακολουθήστε τις οδηγίες και τα μέτρα. Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας», είπε η 53χρονη μιλώντας στο BBC.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 79χρονος που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα πριν από περίπου μία εβδομάδα εισήχθη στο νοσοκομείο Royal Victoria στο Μπέλφαστ και όταν διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό. Η σύζυγος τους νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο την Πέμπτη και άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο. Ο 79χρονος πέθανε 12 ώρες αργότερα. Η κόρη τους βρίσκεται σε σοκ μετά τον ξαφνικό χαμό των γονιών της.

«Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα, δεν μπορούσαν να 'παλέψουν' με αυτόν τον ιό. Είναι ένας πανίσχυρος ιός... Αυτό που συγκλονίζει εμένα, τους αδελφούς μου και όλη την οικογένεια είναι ότι λόγω των μέτρων δεν μπορούμε να τους κάνουμε την τελετή που τους αξίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων η 53χρονη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share