Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Βρετανία: 563 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τεράστια ανησυχία

1 Απριλίου 2020 16:58
Κορωνοϊός - Βρετανία: 563 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλοι 563 είναι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Μεγάλη Βρετανία την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στους 2.352.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νεκρών στη χώρα, από την ημέρα που ξεκίνησαν να καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, στα τέλη Ιανουαρίου. Αξιοσημείωτο στην Βρετανία είναι ότι ένας 19χρονος έχασε την ζωή του από τον ιό, όπως θα δείτε εδώ.

Στα συγκεκριμένα στοιχεία, περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που πέθαναν στα νοσοκομεία και όχι εκείνοι που απεβίωσαν στα σπίτια τους, ωστόσο είχαν διαγνωστεί με τον ιό.

Χθες, ο συνολικός αριθμός νεκρών ήταν 1.789.

Νωρίτερα το μεσημέρι, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον είχε επιβεβαιώσει πως στη χώρα της, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 16 το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας στους 76.

Στην Ουαλία, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 29, φτάνοντας στους 98.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έγιναν επίσης 9.793 τεστ σήμερα, με τα 4.324 να βγαίνουν θετικά.

Σημειώνεται πως ένας Βρετανός υπήκοος συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, ωστόσο δεν έχει συμπεριληφθεί σρην επίσημη λίστα νεκρών της χώρας.

«Ο κορωνοϊός είναι μια άσχημη κατάσταση, θα έρθουν καλύτερες μέρες» - Συγκλονίζει στο διάγγελμά του ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συγκλονίζει με όσα αναφέρει για τον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος, στο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα (1/4) στο βρετανικό λαό, με τον ίδιο να έχει περάσει προ ημερών αυτή τη διαδικασία και να νικά τον φονικό ιό.

Ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που έχει η διαδικασία της απομόνωσης, ενώ ζήτησε οι προσευχές όλων να πηγαίνουν σε όσουε εργάζονται σκληρά, για να μείνει όρθιο το έθνος, θεωρώντας πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Έχοντας περάσει πρόσφατα τη διαδικασία της προσβολής από τον κορωνοϊό, ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα, παραμένω ακόμη και τώρα στην φάση των κοινωνικών αποστάσεων και της απομόνωσης. Όπως όλοι μαθαίνουμε, είναι ένας ιός περίεργος, μια κατάσταση άσχημη και αγχώδης, όπου η παρουσία οικογένειας και φίλων δεν είναι δυνατή και τίποτα δεν είναι ίδιο.

Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, η γυναίκα μου κι εγώ σκεφτόμαστε ειδικά όσους έχουν χάσει τους αγαπημένους τους σε τόσο δύσκολες και ανώμαλες συνθήκες, καθώς κι εκείνους που έχουν την ασθένεια, έχοντας υποστεί απομόνωση.

Ως κύριοι εκπρόσωποι δύο οργανώσεων για τους ηλικιωμένους, η καρδιά η δική μου και της γυναίκας μου βρίσκονται με αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν μεγάλες δυσκολίες. Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που προσβάλλονται από τον ιό και έχουν εξαιρετικούς γείτονες, δικούς τους ανθρώπους και εθελοντές που τους προσέχουν με ανιδιοτέλεια, με ρίσκο να προσβληθούν επίσης, απλά για να παρέχουν τις απαραίτητες βοήθειες.

Και σε μία εποχή, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, που αποτελούν τη «ραχοκοκκαλιά» του εξαιρετικού συστήματος υγείας μας, είναι αυτή τη στιγμή σε μια εποχή με μεγάλη πίεση και ρίσκα, αλλά μάχονται ηρωικά, για να σώσουν ζωές στις ΜΕΘ και να σταματήσουν, όσο γίνεται, τη διασπορά του ιού. Οι προσευχές και οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, των οποίων οι φοβερές ικανότητες, η αφοσίωση στο καθήκον και η φροντίδα στους ασθενείς μας κάνουν υπερήφανους.

Ήταν υπέροχο, ειλικρινά, να βλέπω πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη Βρετανία έχουν προσφερθεί εθελοντικά, προσφέροντας τη βοήθεια τους, για να μπουν στην πρώτη γραμμή. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας, επομένως, αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη φροντίδα από τη δική μας πλευρά, μόλις βγουν από αυτή τη δοκιμασία και προσπαθήσουν, για παράδειγμα, να πάνε για ψώνια, την ώρα που η σκέψη και το άγχος τους θα είναι στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Με αυτή τη σκέψη, στο μυαλό μας είναι όλοι οι καταστηματάρχες, που παλεύουν σκληρά κάθε μέρα και νύχτα, για να κρατούν γεμάτα τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ως έθνος, αντιμετωπίζουμε μια βαθιά πρόκληση, η οποία ξέρουμε πως απειλεί τις ζωές και τις δουλειές εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει, αλλά μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε και ας ζήσουμε με ελπίζα πίστη μεταξύ μας, να κοιτάμε για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share