Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

SMS για 3 ώρες, ημερήσιο όριο εξόδων και κατάργηση γραπτής δήλωσης - Όλα τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι (Video)

Ακόμη και απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας

1 Απριλίου 2020 16:51
SMS για 3 ώρες, ημερήσιο όριο εξόδων και κατάργηση γραπτής δήλωσης - Όλα τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών, περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη, χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών, ακόμη και απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενδέχεται να είναι τα επόμενα, σταδιακά, και αυστηρότερα μέτρα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Επίσης, σαφές μήνυμα έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στην χώρα

Πέτσας: Στο τραπέζι μειώσεις των προμηθειών τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε το πρωί ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις των προμηθειών τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να ελεγχεί το φαινόμενο με τις ουρές έξω από τράπεζες και ΑΤΜ.

Σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε όσους μπορούν και ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. "Δεν μπορεί κάποιοι να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα μίλησε για όριο στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι τους, μία έως δύο φορές την ημέρα, και όριο στον χρόνο στην παραμονή εκτός σπιτιού αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση.

Χρονικός περιορισμός

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στο χρόνο αυτών, ενώ εξετάζεται και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Σκληρά μέτρα το Πάσχα

Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

Δήλωση μετακίνησης μόνο μέσω sms

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, δεν αποκλείεται να επέλθει και η κατάργηση της γραπτής δήλωσης και η δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share