Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός - Ιταλία: Η Γερμανία στέλνει αεροσκάφος για να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο

Τεράστια βοήθεια

1 Απριλίου 2020 16:42
Κορωνοϊός - Ιταλία: Η Γερμανία στέλνει αεροσκάφος για να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Γερμανία έστειλε το αεροπλάνο της «ιπτάμενης νοσοκομειακής μονάδας» στην Ιταλία για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, με περισσότερους από 12.000 ανθρώπους δυστυχώς να πεθαίνουν από την ασθένεια. Μάλιστα στο Μιλάνο εγκαινιάστηκε χθες νέο νοσοκομείο, ειδικά γι ασθενείς με κορωνοϊό.

Μετά από την ένταση της κατάστασης στην Ιταλία, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει τα αεροσκάφη της ως «σημάδι αλληλεγγύης».

Το εντυπωσιακό Airbus A310 MRT MedEvac διαθέτει 44 νοσοκομειακά κρεβάτια μαζί με 16 μονάδες εντατικής θεραπείας. Υπάρχει επίσης χώρος για 25 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού.

Προφανώς υπάρχουν οθόνες ασθενών, βρογχοσκόπια, συστήματα υπερήχων, συστήματα θέρμανσης ασθενών και απινιδωτές στο πλοίο.

 αεροσκάφος ως νοσοκομείο

Το αεροσκάφος κατάφερε επιτυχώς να φέρει πάνω από έξι Ιταλούς ασθενείς με εντατική θεραπεία την Τρίτη, 28 Μαρτίου, από το Μπέργκαμο στην Κολωνία. Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι είχαν προγραμματισμένες διαδρομές και τις επόμενες μέρες.

Η Πολεμική Αεροπορία έγραψε:

"Οι 6 ασθενείς με εντατική φροντίδα από το Bergamo προσγειώθηκαν στην Κολωνία με το # A310. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε κλινικές στην Κολωνία, τη Βόννη και το Μπόχουμ. Μαζί με το @SanDstBw προγραμματίζονται περισσότερες πτήσεις τις επόμενες ημέρες."

Η Ιταλία δεν είναι η πρώτη χώρα που βοήθησε η Γερμανία - έστειλε επίσης μερικά ελικόπτερα στη Γαλλία για να φέρει κάποιους από τους ασθενείς τους στη Γερμανία για να λάβουν ιατρική περίθαλψη εκεί.

«Ο κορωνοϊός είναι μια άσχημη κατάσταση, θα έρθουν καλύτερες μέρες» - Συγκλονίζει στο διάγγελμά του ο Πρίγκιπας Κάρολος

Συγκλονίζει με όσα αναφέρει για τον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος, στο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα (1/4) στο βρετανικό λαό, με τον ίδιο να έχει περάσει προ ημερών αυτή τη διαδικασία και να νικά τον φονικό ιό.

Ο Πρίγκιπας αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που έχει η διαδικασία της απομόνωσης, ενώ ζήτησε οι προσευχές όλων να πηγαίνουν σε όσουε εργάζονται σκληρά, για να μείνει όρθιο το έθνος, θεωρώντας πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Έχοντας περάσει πρόσφατα τη διαδικασία της προσβολής από τον κορωνοϊό, ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα, παραμένω ακόμη και τώρα στην φάση των κοινωνικών αποστάσεων και της απομόνωσης. Όπως όλοι μαθαίνουμε, είναι ένας ιός περίεργος, μια κατάσταση άσχημη και αγχώδης, όπου η παρουσία οικογένειας και φίλων δεν είναι δυνατή και τίποτα δεν είναι ίδιο.

Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, η γυναίκα μου κι εγώ σκεφτόμαστε ειδικά όσους έχουν χάσει τους αγαπημένους τους σε τόσο δύσκολες και ανώμαλες συνθήκες, καθώς κι εκείνους που έχουν την ασθένεια, έχοντας υποστεί απομόνωση.

Ως κύριοι εκπρόσωποι δύο οργανώσεων για τους ηλικιωμένους, η καρδιά η δική μου και της γυναίκας μου βρίσκονται με αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν μεγάλες δυσκολίες. Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που προσβάλλονται από τον ιό και έχουν εξαιρετικούς γείτονες, δικούς τους ανθρώπους και εθελοντές που τους προσέχουν με ανιδιοτέλεια, με ρίσκο να προσβληθούν επίσης, απλά για να παρέχουν τις απαραίτητες βοήθειες.

Και σε μία εποχή, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, που αποτελούν τη «ραχοκοκκαλιά» του εξαιρετικού συστήματος υγείας μας, είναι αυτή τη στιγμή σε μια εποχή με μεγάλη πίεση και ρίσκα, αλλά μάχονται ηρωικά, για να σώσουν ζωές στις ΜΕΘ και να σταματήσουν, όσο γίνεται, τη διασπορά του ιού. Οι προσευχές και οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, των οποίων οι φοβερές ικανότητες, η αφοσίωση στο καθήκον και η φροντίδα στους ασθενείς μας κάνουν υπερήφανους.

Ήταν υπέροχο, ειλικρινά, να βλέπω πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη Βρετανία έχουν προσφερθεί εθελοντικά, προσφέροντας τη βοήθεια τους, για να μπουν στην πρώτη γραμμή. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας, επομένως, αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη φροντίδα από τη δική μας πλευρά, μόλις βγουν από αυτή τη δοκιμασία και προσπαθήσουν, για παράδειγμα, να πάνε για ψώνια, την ώρα που η σκέψη και το άγχος τους θα είναι στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Με αυτή τη σκέψη, στο μυαλό μας είναι όλοι οι καταστηματάρχες, που παλεύουν σκληρά κάθε μέρα και νύχτα, για να κρατούν γεμάτα τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ως έθνος, αντιμετωπίζουμε μια βαθιά πρόκληση, η οποία ξέρουμε πως απειλεί τις ζωές και τις δουλειές εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει, αλλά μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε και ας ζήσουμε με ελπίζα πίστη μεταξύ μας, να κοιτάμε για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share