Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας να αποχαιρετάει τη μητέρα της μέσω facetime: «Είναι πολύ δύσκολο να...» (Video)

Δραματική περιγραφή

1 Απριλίου 2020 16:14
Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας να αποχαιρετάει τη μητέρα της μέσω facetime: «Είναι πολύ δύσκολο να...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει η συνέντευξη Αμερικανίδας, η οποία αποχαιρέτησε τη μητέρα της, θύμα του κορωνοϊού, μέσα από την εφαρμογή facetime. Επίσης, συγκλονίζει με όσα αναφέρει για τον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος, στο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα (1/4) στο βρετανικό λαό, με τον ίδιο να έχει περάσει προ ημερών αυτή τη διαδικασία και να νικά τον φονικό ιό.

Νοσοκόμα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η εκλιπούσα, προσφέρθηκε να ενώσει τις δύο γυναίκες πριν η μητέρα φύγει από τη ζωή, μέσω της εφαρμογής facetime και να δώσει την ευκαιρία στην κόρη να πει τα τελευταία λόγια στη μητέρα της.

Κορωνοϊός: Εικόνες "πολέμου" στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης - Με φορτηγά ψυγεία μεταφέρονται "στίβα" οι νεκροί (video)

Ραγδαία είναι η αύξηση των θυμάτων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ με τις εικόνες από τα νοσκομεία της Νέας Υόρκης να σοκάρουν.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπρουκντέιλ της Νέας Υόρκης, οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες, κρεβάτια ασθενών κατακλύζουν τους διαδρόμους, τη στιγμή που το νεκροτομείο δεν έχει χώρο να δεχτεί άλλα πτώματα από τον κορωνοϊό.

Ο φονικός ιός, δηλώνει η δρ Αράμπια Μολέτ στο εκτενές ρεπορτάζ του CNN, έχει μετατρέψει το νοσοκομείο κυριολεκτικά σε «εμπόλεμη ζώνη».

«Μια κλινική εμπόλεμη ζώνη» δηλώνει η ίδια, ιατρός στο τμήμα εντατικής στο νοσοκομείο του Μπρουκντέιλ. «Κάθε μέρα που έρχομαι, αυτό που αντικρίζω είναι ο πόνος, η απελπισία και οι αδυναμίες στην υγειονομική περίθαλψη».

Όπως περιγράφει, παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Το νοσοκομείο Μπρουκντέιλ, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις φτωχότερες γειτονιές της Νέας Υόρκης, επέτρεψε την πρόσβαση στο CNN προκειμένου να δει από κοντά τη μάχη που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά του Covid-19.

Το προσωπικό του νοσοκομείου δηλώνει ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, καθώς και την ανάγκη για ομοσπονδιακούς πόρους και βοήθεια από το κοινό προκειμένου να συνεχίσουν να δίνουν τον καθημερινό του αγώνα για την καταπολέμηση του ιού. «Ελπίζουμε ότι, αν οι άνθρωποι γίνουν πιο κοινωνικά υπεύθυνοι και μείνουν σπίτι κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνουν την καμπύλη, θα αποβάλλουν αρκετή από την πίεση των εντατικών μονάδων» δηλώνει η Μολέτ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr βίντεο μέσα από νοσκομείο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share